Peste 30 de elevi ai liceului arădean vor face stagii de practică în Marea Britanie și Spania
Au șansa de a învăța mai mult despre meseria lor, de face practică în țări din Europa. Elevii dela Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” din Arad se bucură de mobilități în Marea Britanie și Spania, grație proiectului „Euro labor market” în cadrul programului Erasmus plus.
Mobilități pentru tineri
În acest an perioada de mobilitate este din 25.01.2016 – 16.02.2016. În Marea Britanie vor fi 14 participanţi din clasa a X-a, de la calificarea coafor stilist. În Spania vor participa 26 elevi clasa a X-a repartizaţi astfel: 7 participanţi din domeniul pregătirii de bază comerț calificarea tehnician în achiziţii şi contractări; 5 participanţi din domeniul pregătirii de bază industrie textilă și pielărie, calificarea tehnician designer vestimentar; 14 participanţi din domeniul pregătirii de bază estetica și igienica corpului omenesc calificarea coafor-stilist. Organizaţiile de primire sunt companii cu domeniul de activitate corespunzător calificării elevilor.
Participanții vor reuși să își formeze competenţe tehnice generale, competenţe şi abilităţi tehnice specifice domeniului și să își dezvolte sau extindă competențele transversale privind interacțiunea și comunicarea cu mediul social și cu mediul pedagogic, asumarea de responsabilități privind organizarea și îmbunătățirea performanței, autocontrolul și analiza reflexivă a propriei activități.
„Activitățile propuse în cadrul proiectului (6 ore/zi) în concordanță cu Standardul de Pregătire Profesională, planificate împreună cu organizațiile de primire cu care am semnat un acord de învățare, au ca scop producerea unor efecte pozitive pe termen lung atât asupra participanților direcți la mobilitate cât și asupra instituției. Acestea constau în instruire practică în organizaţii dotate conform standardelor și cerințelor europene, pentru ca elevii să se familiarizeze cu aceste cerințe, facându-le mai ușoară trecerea de la școală la viața activă; pe de altă parte, vor avea posibilitatea de a studia modul de organizare și funcționare a unor organizaţii de nivel europeanși astfel vor fi motivați pentru a încerca să-și inițieze propria afacere, pentru perfecționare personală; participanții din Wales vor petrece perioada mobilității într-o școală având posibilitatea să remarce și cultura organizațională şi să comunice direct cu elevi britanici. Acestora li se adaugă activități cultural – vizite şi excursii și activităţi cu caracter pedagogic” precizează prof. Adina Avacovici, coordonator de proiect
Parteneri
În parteneriat cu M.E.P Europrojects Granada, ca organizaţie intermediară în Spania și cu Coleg Cambria din Wrexham, Wales – Marea Britanie, derulăm pe o perioadă de 2 ani proiectul Erasmus+ “Euro labor market”.in valoare totală de 225.204 euro.
Sursa: www.aradon.ro