Avaria apărută luni seara în sistemul de transport al gazelor naturale ce alimentează municipiul Câmpulung Moldovenesc nu a fost remediată până la această oră, astfel încât prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a recomandat unităților spitalicești din oraș să nu mai facă internări, iar școlile care nu au alternativă pentru încălzire să rămână închise, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, marți, de către Instituția Prefectului.
Prefectul de Suceava a dispus reconvocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Câmpulung Moldovenesc, urmând să decidă măsurile necesare la nivel local, astfel încât pentru ziua de miercuri să nu funcționeze școlile cu centrale alimentate cu gaze naturale și care nu au soluție alternativă să nu funcționeze. Totodată, unitățile spitalicești nu vor face internări decât pentru urgențe și vor redirecționa pacienții către celelalte spitale din județ.
Primarul municipiului, Mihăiță Negură, a declarat presei că doar la Colegiul Silvic Bucovina s-au suspendat cursurile miercuri, pentru celelalte unități școlare fiind găsite soluții alternative.
De asemenea, prefectul a dispus convocarea, luni seara, la sediul Palatului Administrativ Suceava a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de eșecul utilităților publice, pentru analiza situației și dispunerea de măsuri în vederea gestionării acesteia.
Despre situația creată în municipiul Câmpulung Moldovenesc prefectul i-a informat atât pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, cât și pe ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, manifestându-și, totodată, nemulțumirea față de modul de intervenție a echipelor SC TRANSGAZ Mediaș, ce a determinat ca până la această oră municipiul Câmpulung Moldovenesc să nu fie alimentat cu gaze naturale, se mai arată în comunicat.
Potrivit comunicatului, probabilitatea producerii defecțiunii este cauzată de obturarea diametrului conductei de către o acumulare tampon de gheață. Au fost verificate cu prioritate zonele de subtraversare a pâraielor din municipiul Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb și Valea Seacă).
Sunt afectați 1.950 de consumatori, dintre care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituții și agenți economici.
Sursa: www.agerpres.ro