După 12 ani și-a dat seama și inginerul că soluția pentru păstrarea averii arhitecturale a Aradului stă la pixul lui.
Pe principiul că mai bine mai tarziu decât niciodată, Ghe.Falcă reușește să emuleze la ceas de electorală un „manual” de stabilire a condițiilor și a felului în care trebuie renovate și păstrate clădirile din frumosul meu oraș. Nu e rău, zic, deoarece poate vor înțelege și „arhitecții” primăriei anumite lucruri care se pare că le-a scăpat în facultate. Mă refer aici la haiducia cu care s-a construit și distrus haotic în orașul Arad în timpul mandatelor vizionarului inginer-primar.
Acestea fiind zise, sper că „manualul” cu pricina să conțină reguli și pentru interiorul clădirilor, nu doar pentru fațade. Pentru păstrarea subsolurilor în condiții salubre și refacerea fundațiilor acolo unde este cazul, și este cazul (daca nu știe inginerul îi arăt eu personal câteva cladiri), mă văd obligat să îi atrag atenția deoarece și acestea trebuie tratate cu aceeași seriozitate chiar daca nu sunt la vedere. Am făcut această remarcă deoarece știu că dânsului îi place foarte mult exteriorul și mai puțin conținutul, esența.
În speranța că a răsfoit și volumele scriitorului Alexandre Dumas pot crede că DUPĂ DOUĂZECI DE ANI, copiii noștri se vor bucura la fel de mult de orașul acesta la fel cum ne-am bucurat și noi, la rândul nostru.
PS. Nu te supăra, Ghiță, articolul acesta este un fel de laudă.
Al dumneavoastră,
Mândri Că Suntem ARĂDENI
1 comentariu. Leave new
Ar trebui ca Primaria sa sponsorizeze un procentaj din costurile reparatiilor, ca in alte orase europene (fara rambursare)… Cu un ghid nu se face primavara….. explicatiile astea din ghid existau deja in PUZ, dar nimeni nu le lua in seama, asa cum nimeni nu le va lua in seama nici pe acestea din noul ghid… scuzati-mi pesimismul (sau mai degraba realismul)