În toiul ofertelor de pachete de wellness pentru angajaţi, o companie americană a venit cu o idee inovatoare care reduce cearcănele.
Tendinţa crescândă din ultimii ani de a pune la dispoziţia angajaţilor programe de wellness a făcut ca o companie din Hartford, Connecticut, ce activează pe piaţa asigurărilor de sănătate, să lanseze un bonus cu totul deosebit: Aetna îşi plăteşte angajaţii pentru a dormi suficient.
Astfel, potrivit businessinsider.com, aceştia primesc 1,25 dolari pentru fiecare noapte în care dorm mai mult de şapte ore. Decizia companiei a fost luată nu doar în conformitate cu rezultatele la care au ajuns Centrele pentru Controlul şi Prevenţia Bolii, şi anume că lipsa somnului poate dăuna sănătăţii, dar şi cu aspectul privind productivitatea în rândul angajaţilor.
„Poţi termina treaba mai repede dacă oamenii sunt prezenţi şi pregătiţi”, susţine preşedintele Aetna Mark Bertolini, adăugând că nu poţi fi bine pregătit dacă eşti pe jumătate adormit. Soluţia: pentru fiecare 20 de nopţi în care angajaţii dorm cel puţin 7 ore pe noapte, ei câştigă 25 de dolari. După calcul, aceasta înseamnă 300 de dolari pe an. Soluţia companiei include şi alte componente precum tweet-uri care le reamintesc angajaţilor cât de important este somnul, postări pe Tumblr despre poziţia ideală din timpul somnului sau diverse filmuleţe postate pe Youtube.
În urma mai multor studii internaţionale realizate atât în companiile mari, cât şi în cele mici şi mijlocii, citate de presa locală, programele de wellness în companii contribuie cu între 25% şi 55% la creşterea productivităţii organizaţiei şi a stabilităţii şi eficienţei angajaţilor. În România există programe Corporate Wellness care pun la dispoziţia angajatorilor pachete de managementul stresului, oferte de carduri cadou pentru angajaţi sau pachete de detoxifiere mentală la birou.
De asemenea, unele corporaţii din ţara noastră au şi programe Wellness Corporate prin care se încearcă prevenirea sau tratarea alternativă şi non-invazivă a surselor care generează problemele: poziţia îndelungată şi cel mai adesea defectuoasă la birou, durerile de cap cauzate de ochii ţintiţi ore în şir în ecranul calculatorului sau durerile la mâna care face mişcări repetitive pe tastatură/ mouse.
Sursa:unimedia