Cercetătorii japonezi au planuri mari pentru noua lor tehnologie. Ecranele prea mici ale unor dispozitive s-ar putea să nu mai fie o problemă în viitor, scrie playtech.ro.
O echipă de cercetători japonezi se pare că a dezvoltat o tehnologie care permite unei persoane să-și transforme pielea într-un display. Este vorba, mai exact, despre un strat foarte subțire și foarte flexibil care poate fi aplicat pe piele pentru a da naștere a ceea ce japonezii au denumit ”electronic skin display”.
După cum scriu și cei de la CNET, această tehnologie ar urma să fie folosită, în stadiul inițial, doar în timpul antrenamentelor și pentru a afișa anumiți indicatori asociați cu sănătatea unei persoane. Stratul subțire s-ar aplica pe pielea unui om și s-ar conecta cu un dispozitiv purtabil pentru a afișa, printre altele, ritmul cardiac și nivelul de oxigen din sânge. Dar japonezii, după cum am spus, au planuri și mai mari pentru noua lor invenție.
Takao Someya, profesor la Universitatea din Tokio, a declarat că un display electronic aplicat pe piele ar putea chiar să afișeze sentimentele unei persoane sau nivelul de stres resimțit. Astfel, acesta ar putea schimba modul în care am comunica cu persoanele din jurul nostru. Stratul are o grosime egala cu o miime dintr-un milimetru, este rezistent la aer și temperatură și ar putea avea o autonomie de câteva zile.
De curând, oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudită au creat primul prototip funcțional de piele umană. Acest lucru e o reușită atât de mare tocmai pentru că pielea umană e un organ foarte complex. Replicarea pielii umane implică necesitatea de a detecta presiunea, atingerea, proximitatea, temperatura, umiditatea și nivelul de pH, toate în același timp. Ați putea crede că ar fi nevoie de senzori și circuite foarte sofisticate pentru această performanță, dar echipa a folosit șervețele, sticky notes, folie de aluminiu și bureți.
Sursa:unimedia