Mii de persoane votează în spitale

vot bolnavii

Pacienţii care solicită urna mobilă trebuie să aibă domiciliul în localitatea în care se află unitatea sanitară.

Mii de pacienţi internaţi duminică în spitalele din ţară vor vota la alegerile locale prin intermediul urnei mobile. Managerii de spital au explicat pentru MEDIAFAX că până în ziua alegerilor au fost alcătuite liste cu persoanele internate care doresc să-şi exercite dreptul de vot.

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun, a explicat că întotdeauna se solicită urna mobilă la spital, destul de mulţi pacienţi dorind să-şi exercite dreptul de a vota.

„În fiecare an electoral solicităm urna de vot, sunt mulţi care vor să voteze, doar că trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 din Bucureşti”, a explicat Păun. Asta fiindcă legea prevede ca persoanele internate în spital care solicită urna de vot trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în sectorul pe raza căruia se află spitalul.

De asemenea, şi reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni au explicat acelaşi lucru. „De alegeri, de obicei în jur de 40% din pacienţii internaţi, care au drept de vot, solicită urna mobilă. Însă, legea prevede că aceştia trebuie să locuiască în sectorul în care este şi spitalul, în cazul nostru fiind vorba de Sectorul 2”, au spus reprezentanţii spitalului.

Într-o hotărâre a Biroului Eletoral Central scrie exact cum este reglementată situaţia votanţilor care nu se pot deplasa până la o secţie de votare.

„Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri de exercitare a dreptului de vot prin intermediul unei urne speciale numai la secţia de votare la care este arondat imobilul unde solicită să se deplaseze urna specială, sub condiţia de a avea domuciliul sau reşedinţa în localitatea sau sectorul municipiului Bucureşti în care se află secţia de votare”, se arată în Hotărârea privind unele măsuri referitoare la exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

  Leonardo DiCaprio, în topul actorilor cu cel mai mic penis. Cine e cel mai dotat de la Hollywood

De acest drept beneficiază şi alegătorii care, la data scrutinului, „sunt internaţi într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin pentru persoane vârstnice ori alte asemenea aşezăminte sociale publice sau private, pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reşedinţa în localitatea sau, în cazul municipiului Bucureşti, în sectorul pe raza căruia se află unitatea respectivă”.

sursa: www.mediafax.ro;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici