Rapidul e falimentar! Poate spera „Bătrâna Doamnă” la un loc la „masa bogaților”?

rapid1

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la fisc, clubul înfiinţat în anul 1923 a intrat în faliment. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti şi se poate face recurs în termen de 10 zile, la Curtea de Apel, informează Prosport.

Tribunalul Bucureşti a decis luni intrarea în faliment a Rapidului, o decizie care în profunzimea ei nu surprinde foarte mult. ProSport a scris în ultimele săptămâni despre datoriile de peste 18 milioane de lei ale clubului şi cum foşti antrenori, jucători şi furnizori s-au considerat furaţi şi au cerut falimentul în instanţă. După mai multe termene, Tribunalul Bucureşti a dat luni verdictul: falimentul. Pe cât de dur, pe atât de previzibil.

Decizia dată de Tribunalul Bucureşti:

Solutia pe scurt: HOT În temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. În temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolvenţei ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

  Arădeanul Helmuth Duckadam, operat de urgenţă

Care sunt efectele asupra configurației Ligii 1? Poate avea UTA speranțe?

În primul rând, trebuie știut că Rapidul are drept de recurs și fără doar și poate va depune unul. Sau două, sau trei, atât cât îi permite legea din România, de altfel foarte permisivă și ambiguă în aceste cazuri. Prin urmare, în proporție de 90%, gruparea din Giulești va începe sezonul în elita fotbalului românesc și chiar s-ar putea să-l termine la ce chichițe judecătorești pot fi folosite pentru prelungirea termenelor judecătorești. Avem exemple recente în acest sens, respectiv Farul Constanța și Gloria Buzău, care au rămas sportiv în viață deși aveau o primă decizie de faliment.

În fine, să presupunem că cei de la Rapid, sătui poate de agonie și fără susținere financiară pentru o societate falimentară (deși drepturile TV în valoare de 1,2 milioane cu euro sunt o miză importantă), nu mai vor să rămână conectați la aparate, regulamentul (și acesta prost făcut) le-ar da dreptul celor de la ACS Poli și Petrolul Ploiești, ca formații retrgradate, să-și reia locul în Liga 1. UTA ar fi de abia a treia opțiune. Așadar, ar trebui să existe trei echipe cu probleme într-atât de mari încât să nu mai poată continua din punct de vedere sportiv în elită, pentru ca „alb-roșii” să fie poftiți la „masa bogaților” din postura de câștigători ai primului baraj, cel cu Dunărea Călărași.

Categorie: arad
Tags: rapid uta liga 1 faliment recurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici