Copiii de la Școala Generală nr. 30 din Timișoara au de acum un bazin de înot reabilitat complet. În curând aceștia se vor putea bucura de noile facilități, pentru ei fiind amenajate vestiare noi, dar și o… saună. Conducerea școlii spune că speră să obțină ajutor financiar din partea Inspectoratului Școlar Timiș astfel încât toți copiii care studiază la Generala nr. 30 să poată beneficia de cursuri de înot.
Bazinul de înot de la Generala nr. 30 a fost construit în urmă cu aproximativ 10 ani, fiind folosit până aproape de finalul anului 2015. Atunci s-a decis că este nevoie de reabilitare pentru că atât bazinul, cât și spațiile din jurul său ajunseseră să se degradeze.
„Lucrările au început de aproximativ un an. Au fost lucrări complexe. (…) Bazinul după ani de zile de folosință a ajuns într-o stare de degradare avansată, dar nu numai bazinul ci și tot ce este în jurul lui și s-a impus o reabilitare capitală. Ne-am asumat-o și ea a fost făcută după un proiect foarte bun, iar execuția este și ea de bună calitate. Valoarea lucrărilor se ridică undeva la 500.000 de lei. Evident, banii au provenit de la bugetul local”, a explicat, vineri, primarul Nicolae Robu.
Pe lângă bazinul propriu-zis, în cadrul proiectului s-au amenajat și toaletele și vestiarele, chiar mai mult, micuții vor avea la dispoziție și o saună.
Cu toate acestea, ar mai fi nevoie de fonduri. Conducerea instituției de învățământ spune că până să înceapă reabilitarea la bazin erau angajați trei instructori care se ocupau de cei 1.000 de elevi care au ales opționalul de înot. Totuși, ar mai fi nevoie de personal, astfel încât toți copiii din școală să poată beneficia de aceste cursuri.
„În prezent bazinul este folosit de 1.000 de elevi de la clasele a II-a până la clasele a VIII-a, inclusiv. Dar, dacă vom primi ajutor din partea Inspectoratului Școlar, cu siguranță va fi folosit de toți elevii, respectiv 1.634. Pentru acest lucru am mai avea nevoie de doi instructori. Avem deja trei pe care îi plătim din fondurile proprii, pentru că până la ora 16 bazinul este folosit de către elevi, iar după ora 16 fie avem parteneriate cu instituții de învățământ fără plată, fie este dat spre închiriere ocazională, conform tarifelor din hotărârea de consiliu local. Din acei bani, o parte îi folosim pentru dotare și o parte pentru plata celor trei instructori”, a explicat directorul de la Școala Generală nr. 30, Mihaela Șora.
Practic până să înceapă reabilitarea, tarifele pentru închirierea bazinului erau de 65 de lei/ culoar/ oră și 15 lei pe oră pentru utilități. Directorul școlii spune că dorește majorarea tarifelor.
„Dorim să ridicăm tariful la 80 de lei/oră pentru culoar plus 20 de lei utilitățile”, a mai spus Șora, astfel încât să poată să mai angajeze și alți instructori. Totuși, direcțiunea speră la un ajutor din partea Inspectoratului Școlar Timiș.
„Dacă ne permitem vom mai lua doi instructori dar sperăm să primim ajutor de la Inspectorat”, a declarat directorul instituției de învățământ.
În următoarele zile bazinul va rămâne închis pentru ca apa să ajungă la temperatura propice, iar apoi micuții se vor putea bucura de cursurile de înot.
sursa: www.tion.ro