Curtea de Apel Timișoara a hotărât plasarea lui Adelin Vlai din arest preventiv în arest la domiciliu. Avocatul, obligat să poarte un sistem electronic de supraveghere pe durata arestului la domiciliu.
„Înlocuieşte măsura arestării preventive luată față de inculpatul Vlai Adelin George, cu măsura preventivă prevăzută de art. 202 alin. 4 lit. d C.pr.pen., respectiv arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Măsura arestului la domiciliu va fi executată efectiv de către inculpatul Vlai Adelin George în judeţul Arad. Inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu numiţii Vlai Florin Gabriel, Coiş Ştefan, Groza Diana Gabriela, Brănişcan Adrian Ioan şi Rohozneanu Marian. Dispune ca pe durata arestului la domiciliu inculpatul să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara.
Instanța a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. „Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 221 alin. (5), (6), (7) Cod procedură penală referitoare la situaţiile în care poate părăsi imobilul în care locuieşte. Supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului se va realiza de către IPJ Arad – Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune punerea în libertate a inculpatului Vlai Adelin George de sub puterea mandatului de arestare preventivă, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză și punerea în executare a măsurii arestului la domiciliu la rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a mai dispus Curtea de Apel Timișoara. Hotărârea Curții de Apel Timișoara nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.