Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, l-a felicitat astăzi într-un cadru festiv pe Claudiu Negrea, fotograf profesionist, arădeanul care de curând a parcurs pe jos celebrul drum Camino de Santiago purtând însemnele Aradului și ale campaniei ”Cu drag pentru viitor!”
Traseul parcurs de Claudiu Negrea, împreună cu Florin Ștefan, un coleg fotograf din Craiova, a măsurat peste 850 de kilometri, fiind parcurs în 33 de zile. Punctul de pornire a fost un sat din sudul Franței, apoi pelerinii au traversat Munții Pirinei, Țara Bascilor și Galicia și și-au încheiat călătoria la Santiago de Compostella, locul în care potrivit tradiției s-ar afla mormântul Sfântului Iacob, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos. În plus, Claudiu Negrea și partenerul său de călătorie au ales să meargă dincolo de punctul de sosire clasic al traseului și au parcurs încă 125 de kilometri între Santiago de Compostella și Oceanul Atlantic pe biciclete, ducând astfel mesajul lor până la Finistera – localitate supranumită ”Capătul Pământului”.
„Am pornit pe acest drum care se spune că îi transformă pe cei care îl parcurg, văzându-l ca pe o provocare. Faptul că ne-am propus să promovăm campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Secției de copii a Spitalului Județean Arad ne-a dat un motiv în plus să mergem până la capăt! Sper ca inițiativa noastră să îi inspire pe cei care pot și doresc să contribuie la acestă campanie! Ne-am gândit tot drumul la ei! Atât la cei care ar putea dona, cât mai ales la cei care ar putea beneficia de pe urma acestor donații! Copii Aradului, viitorul nostru!”, a afirmat Claudiu Negrea.
„Să mergi pe jos aproape 900 de kilometri nu este la îndemâna oricui! Să faci acest lucru pentru o cauză, asta denotă caracter și determinare! Salut demersul acestor tineri care și-au dăruit o lună din viața lor pentru a-i inspira pe alții! Cred că societatea noastră are nevoie permanent de astfel de exemple pentru a progresa!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Parcurs prima oară de pelerini în secolul XI, Camino de Santiago reprezintă unul dintre cele trei pelerinaje principale ale lumii creștine alături de drumul spre Vatican și drumul spre Ierusalim. După o perioadă de câteva sute de ani în care a fost uitat, Camino de Santiago a redevenit popular în ultimii 30 de ani, în prezent în jur de 200 de mii de pelerini participând anual la acest pelerinaj.