PROBLEME DE INIMĂ ÎN FAMILIE

Familia Țucudean are însă un istoric al afecțiunilor cardiace. Tatăl lui George Țucudean, Marius, a avut o carieră promițătoare de fotbalist, dar s-a retras în 1994, la 27 de ani. Marius Țucudean, atacant la UTA Arad, nu a mai primit acceptul medicilor de a juca, din cauză că suferea de sindromul Wolff-Parkinson-White.

Marius Țucudean

“Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament.

I-am zis că am făcut același circuit, în același cabinet, când eram selecționat la lotul de juniori și nimeni nu mi-a spus că sunt bolnav. Doar de două sau trei ori simțisem că mi se accelerează bătăile inimii. Pentru că nu voiam să mă las, am mers la doctorul Carp, cel mai bun cardiolog din țară. El mi-a spus că pot să joc și să nu pățesc nimic sau pot să mă las de fotbal, să fug după tramvai și să mor. Mi-a recomandat să mă las dacă aveam și alte surse de venit”, spunea Marius Țucudean într-un material din Prosport, în februarie 2000.

  Calatorie pe cea mai veche cale ferata din Romania iconstruita de austrieci

5485bcf0844c74ddf3d77b44648993c2 3

Ulterior, Marius Țucudean a decis să nu se opereze pe cord și a intrat în afaceri, alături de socrul său, Gheorghe Cosma, cei doi construind un adevărat imperiu la Arad.

80 de goluri a marcat Marius Țucudean pentru UTA, în peste 300 de meciuri

“Când mă duc la vizita medicală la INMS, doctorii de acolo își aduc aminte de problemele cu inima pe care le-a avut tata. Îmi fac și mie câte un control amănunțit. Slavă Domnului, sunt sănătos tun!”