bani falsi depistati in aradȘtiri Arad: Ieri seară, când a ajuns acasă de la cumpărături, o arădeancă a început să-și numere banii care i-au mai rămas. Atunci a descoperit, spre uimirea ei, că are în portmoneu o bancnotă de 10 lei care arăta diferit față de celelalte. Bancnota era falsă.

În fotografiile de mai jos, se pot observa elementele care au dat de gol bancnota falsă de cele originale. La o bancnotă de 10 lei originală, dacă o privim pe partea ce îl arată pe Nicolae Grigorescu, în locul în care este situată forma transparentă, sunt desenate două pensule aurii, orientate către stânga și una albă, orientată către dreapta, între acestea aflându-se o pată albă.

bani falsi arad

bani falsi arad 2

La bancnota falsă pe care a primit-o arădeanca, cele două pensule aurii lipsesc cu desăvârșire, iar dacă se privește locul transparent în lumină, se poate observa cifra 10. În plus, cerneala folosită pentru textul „LEI ZECE”, este mult mai închis, aproape negru, la varianta falsificată.

Pe parcursul lunii noiembrie, mass media, inclusiv Special Arad, a anunțat că s-au depistat în mai multe orașe din România, în Transilvania și zona de vest a țării, bani falși, în toate cazurile bancnotele fiind în exclusivitate de 10 lei.

În cazul bancnotei găsite la Arad, interesant este de menționat faptul că diferă de cele false făcute publice în presa bihoreană. În Bihor, nu lipseau două din cele trei pensule, ci toate aveau culoarea albă, în loc de două aurii și una albă, pe când la Arad, acestea lipsesc.

bani falsi bihor

sursa specialarad.ro sursa foto libertatea.ro