La doi ani de când a devenit proprietar al clădirii Clubului Voinţa , primăria anunţă finalizarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea imobilului de pe malul Muresului.
Călin Bibarț, primarul Aradului
„Una dintre clădirile care fac parte din istoria sportului arădean, Clubul Voința, cel mai vechi club de acest gen din țară și loc al unei tradiții îndelungate în canotajul românesc, are documentația pentru renovare (D.A.L.I.) pregătită spre aprobarea Consiliului Local. Recuperăm istoria sportivă pentru Arad” ,
Care sunt lucrările preconizate:
*lucrări de consolidare a clădirii; *lucrări de reabilitare a hangarului de bărci, inclusiv stâlpii şi stativele pentru bărci şi vâsle; *reabilitarea grupurilor sanitare, inclusiv dușuri. Amenajare vestiare inclusiv mobilier specific; *refacere tencuieli la fațade, reconstituiri ornamente de la ferestre şi de la fațade; *reparații tencuieli interioare la pereți şi tavane și zugrăveli exterioare şi interioare; *restaurare/ înlocuire tâmplărie exterioară şi interioara; *refacere pardoseli din beton, parchet/ scândură; *reabilitare șarpantă cu păstrarea elementelor de structură aparente de pe fațade; *reabilitare/ înlocuire a învelitorii din țiglă a clădirii, inclusiv a turnurilor; *restaurare confecții/ elemente metalice şi a tinichigeriei; *refacerea instalației de alimentare cu apă, canalizare, electrică. Va cuprinde inclusiv înlocuirea tablourilor electrice iar corpurile de iluminat pentru interior/ exterior vor fi cu LED. Instalație de aer condiționat şi analizarea unei creșteri de putere a energiei electrice; *instalație PSI şi alarmare incendiu; *modernizarea sistemului de încălzire existent. Se vor avea în vedere surse regenerabile de căldură pentru alimentarea cu apă caldă a băilor; *amenajare sală de forță inclusiv dotări specifice; *amenajare/ pregătire Săli pentru destinații diverse: ședințe, activități velo etc.; *amenajarea unui spațiu pentru birou inclusiv dotări: mese birou, scaune, etajere, vitrină pentru cupe şi medalii; *amenajare ponton pentru lansarea la apă a bărcilor; *recompartimentări interioare şi crearea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; *amplasarea unui sistem de producere alternativă a energiei electrice folosind panouri fotovoltaice; *dezafectare sobe.
Pentru lucrările de reabilitare, administrația locală va plăti peste 2 milioane de Euro.