Care este bugetul mediu zilnic al unui turist care vizitează Turcia? Numărul românilor care au călătorit în această țară a crescut semnificativ.

Screenshot 2024 08 05 210528

În prima jumătate a anului 2024, numărul vizitatorilor în Turcia a înregistrat o creștere de 13,9% față de aceeași perioadă din 2023.

Astfel, numărul vizitatorilor a ajuns la 26,1 milioane. Veniturile din turism raportate de Turcia în această perioadă au crescut cu 9,3%, totalizând 23,7 miliarde de dolari, conform ministrului turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy. În primele șase luni ale anului, 455.646 de cetățeni români au vizitat Turcia, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 19,7% față de aceeași perioadă din 2023.

„Ministerul Culturii și Turismului din Turcia a anunțat rezultatele pentru prima jumătate a anului 2024 într-o conferință de presă desfășurată la Istanbul. Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii și Turismului, a raportat o creștere de 13,9% a numărului de vizitatori în Turcia comparativ cu aceeași perioadă din 2023, ajungând la 26,1 milioane. În plus, veniturile din turism au crescut cu 9,3%, atingând 23,7 miliarde de dolari”, a declarat ministerul.

Cheltuielile medii zilnice ale fiecărui vizitator în Turcia au ajuns la 98 de dolari. Ministrul Ersoy a subliniat că rezultatele din primele șase luni confirmă angajamentul Turciei de a atinge obiectivele de sfârșit de an, care sunt primirea a 60 de milioane de vizitatori și generarea de venituri de 60 de miliarde de dolari. În primele șase luni ale anului,

455.646 de cetățeni români au vizitat Turcia, reprezentând o creștere de aproximativ 19,7% comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Rusia, Germania și Regatul Unit, cele mai importante piețe tradiționale pentru Turcia, au continuat să crească în privința numărului de turiști. Vizitatorii au fost atrași în mod special de cele mai renumite destinații ale Turciei, cum ar fi Antalya, Istanbul, İzmir și Muğla.

  Care sunt cele mai scumpe orașe din România ?

Peste 2,7 milioane de turiști ruși au optat pentru Turcia ca destinație de vacanță, ceea ce a dus la o creștere de 3% în perioada ianuarie – iunie 2024.

În aceeași perioadă, numărul vizitatorilor germani în Turcia a trecut de 2,5 milioane, înregistrând o creștere de 9% pe piața germană.

Regatul Unit, a treia cea mai mare piață pentru Turcia, a văzut o creștere de 19%, cu aproape 1,8 milioane de britanici vizitând Turcia în prima jumătate a anului.

Turcia a înregistrat cea mai semnificativă creștere pe piața chineză, atrăgând peste 187.000 de vizitatori, ceea ce reprezintă o creștere de 111% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În primele șase luni ale anului 2024, Turcia a primit peste 56.000 de vizitatori japonezi, marcând o creștere de 96% față de aceeași perioadă din anul 2023.

„Patrimoniul istoric, cultural și arheologic al Turciei atrage interesul global. În prima jumătate a anului 2024, muzeele și siturile istorice turcești au fost vizitate de aproape 14 milioane de persoane, ceea ce reprezintă o creștere de 12% față de aceeași perioadă din anul precedent. Cele mai populare destinații au fost Efes în İzmir, Muzeul Mevlana din Konya, Hierapolis și Pamukkale în Denizli, precum și Göreme și Zelve/Paşabağları în Cappadocia/Nevşehir”, conform raportului ministerial.

Categorie: mandri.ro
Tags: buget, turcia, vacanta turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici