Nouă țări au alocat peste 1 miliard de lire sterline pentru a sprijini Ucraina prin furnizarea de proiectile de artilerie de 152 mm

eee

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că, alături de Regatul Unit, alte opt țări au contribuit cu peste 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro) la Fondul Internațional pentru Ucraina (IFU).

Aceasta vine după anunțul prim-ministrului britanic la summitul NATO din iulie, referitor la cel mai mare pachet de sprijin oferit de Fondul Internațional pentru Ucraina (IFU) până în prezent. Pachetul include un contract de 300 de milioane de lire sterline pentru livrarea de proiectile de artilerie de 152 mm, destinate tunurilor din perioada sovietică ale Ucrainei.

Prim-ministrul britanic a mai promis un ajutor anual de 3 miliarde de lire sterline pentru Ucraina, pe durata necesară. Astăzi,

Ministerul Apărării al Regatului Unit a confirmat semnarea contractului de 300 de milioane de lire sterline, care prevede livrarea a mii de proiectile până la sfârșitul anului. Aceasta va întări stocurile Ucrainei și va accelera livrările de sprijin militar.

Cele nouă țări care contribuie la Fondul Internațional pentru Ucraina (IFU) sunt: Marea Britanie, Norvegia, Țările de Jos, Danemarca, Suedia, Lituania, Islanda, Australia și Noua Zeelandă.

În plus, Danemarca, Lituania, Țările de Jos și Norvegia s-au angajat în această vară să aloce fonduri suplimentare pentru IFU, destinându-le achiziționării de drone de primă linie și îmbunătățirii capacităților de apărare aeriană, pentru a proteja populația și infrastructura Ucrainei de atacurile rusești continue.

Categorie: mandri.ro
Tags: Marea Britanie, proiectile, ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici