Amza Pellea și marea iubire a vieții sale, Domnica Mihaela Policrat

amza

Actorul legendar Amza Pellea a trăit o poveste de dragoste ca-n filme alături de Domnica Mihaela Policrat, femeia care i-a devenit soție și parteneră de viață în septembrie 1958. Deși era un bărbat admirat de mulți, cu o carieră înfloritoare și o prezență de neuitat, inima lui a fost cucerită de o singură femeie.

Fiica lor, Oana Pellea, a împărtășit detalii despre cum s-au cunoscut părinții săi, dezvăluind o poveste romantică și plină de momente amuzante. Relația lor a început într-un mod neașteptat și memorabil, marcând începutul unei iubiri care avea să dureze o viață întreagă.

Totul a început într-o zi specială – 13 septembrie, ziua în care cei doi s-au logodit. Amza, aflat la Craiova împreună cu colegii săi actori, a avut prima întâlnire cu Domnica la ștrand. Domnica, o tânără frumoasă cu ochii verzi, era cunoscută pentru pasiunea ei pentru sport, fiind chiar campioană la gimnastică. Frumusețea ei a captivat atenția lui Amza imediat. Într-un gest neașteptat, Amza s-a aruncat în bazin după ea, chiar dacă nu știa să înoate, sperând să o impresioneze.

După acest episod, cei doi s-au reîntâlnit în parc, în aceeași seară, când Domnica, nesigură dacă să meargă la întâlnire, s-a îmbrăcat și a plecat în parc cu puțin înainte de ora stabilită. Curajoasă, a traversat cimitirul pentru a ajunge acolo, însă Amza întârzia. După o lungă așteptare, în jurul orei 23:30, Amza a apărut, melancolic și parcă fără nicio speranță că o va mai întâlni.

Întâlnirea lor a fost una de poveste. Domnica, ascunsă într-un copac, l-a surprins pe Amza cu un „Pâs-Pâs!” jucăuș, iar el, încântat de situație, a ajutat-o să coboare și i-a recitat versuri din Minulescu. Acesta a fost începutul relației lor, un moment plin de farmec și romantism.

  Președintele Argentinei renunță la salariu și îl donează unui ONG

Primul lor sărut, pe Podul din Parcul Bibescu, a fost un moment de neuitat. Emoțiile lor erau atât de intense încât Domnica, în încercarea de a se întoarce acasă, s-a împiedicat și a intrat în casă plină de julituri și cu rochia ruptă, spre îngrijorarea familiei. Când a fost întrebată ce s-a întâmplat, ea a răspuns emoționată: „M-am sărutat!”.

Aceasta a fost doar prima dintre numeroasele amintiri speciale din relația lor. Pe 28 septembrie 1958, cei doi s-au logodit oficial, iar povestea lor de dragoste a rămas una dintre cele mai frumoase și legendare din lumea artistică românească.

amza pellea

Categorie: mandri.ro
Tags: Amza Pellea, Domnica Mihaela Policrat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici