Incident șocant a avut loc în timpul unei operații de prelevare de organe, când procedura a fost oprită din cauza faptului că pacientul, aflat în moarte cerebrală, „dădea prea multe semne de viață”

654465

Un bărbat din Kentucky, declarat în moarte cerebrală și pregătit pentru prelevarea de organe, s-a trezit brusc în timpul procedurii, potrivit relatărilor familiei sale. Acesta intrase anterior în stop cardiac și fusese considerat potrivit pentru donarea de organe. Incidentul a avut loc chiar în mijlocul operației, când chirurgii se pregăteau să îi recolteze organele. Familia a fost șocată de eveniment și a relatat situația mass-media, ridicând astfel probleme etice legate de diagnosticul morții cerebrale și de procesul donării de organe.

Cazul lui Anthony Thomas „TJ” Hoover II, care s-a trezit în timpul unei operații de prelevare de organe, este acum sub investigație atât de oficialii guvernamentali federali, cât și de cei statali din SUA. Autoritățile din sistemul american de prelevare de organe au subliniat că există măsuri stricte de protecție pentru a preveni astfel de incidente. Cu toate acestea, familia lui Hoover a susținut că această experiență tragică relevă necesitatea unor reforme în procedurile și protocoalele existente, pentru a preveni repetarea unor astfel de situații.

Cum s-a petrecut incidentul

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a relatat cum, în octombrie 2021, Hoover a fost transportat la spitalul Baptist Health din Richmond, Kentucky, din cauza unei supradoze de droguri. În scurt timp, medicii le-au comunicat lui Rhorer și celorlalte rude că Hoover nu avea reflexe și nici activitate cerebrală. În cele din urmă, familia a decis să îl deconecteze de la aparate, conform informațiilor furnizate de postul TV WKYT.

Personalul spitalului Baptist le-ar fi comunicat ulterior lui Rhorer și familiei că Hoover își exprimase dorința de a-și dona organele în cazul în care ar fi decedat. Pentru a-i respecta această alegere, spitalul a efectuat teste pentru a determina care dintre organele sale ar putea fi donate. De asemenea, unitatea a organizat o ceremonie în cinstea sa.

Rhorer a menționat că a observat cum ochii lui Hoover se deschid și par să urmărească mișcările celor din cameră, conform WKYT. „Ni s-a spus că acestea erau doar reflexe – un lucru obișnuit”, a declarat ea pentru postul de televiziune.

  După refuzul lui Cioloş, liberalii îşi joacă ULTIMA CARTE. PLANUL PNL pentru a obţine alegerea primarilor în două tururi

„Cine suntem noi să contestăm sistemul medical?”

La aproximativ o oră după ce Hoover a fost dus în sala de operație pentru prelevarea organelor, un medic a ieșit și le-a explicat că Hoover „nu era pregătit”.

„Se trezise”, a declarat Rhorer.

A mai trăit încă trei ani

Rhorer își amintește că i s-a spus să își aducă fratele acasă și să-i ofere confort, deoarece se estima că nu va mai trăi mult timp. Potrivit declarațiilor ei pentru WKYT, a avut grijă de Hoover timp de mai mulți ani – el a reușit să mai trăiască încă trei ani.

WKYT a menționat că Rhorer a aflat detaliile complete ale intervenției chirurgicale a fratelui său abia în ianuarie. În acea perioadă, un fost angajat al Kentucky Organ Donor Affiliates (Koda) a contactat-o înainte de a trimite o scrisoare unui comitet al Congresului, care a organizat în septembrie o audiere pentru a evalua activitatea organizațiilor de prelevare de organe.

Autoarea scrisorii a afirmat că l-a văzut pe Hoover începând să se „zbată” pe masa de operație și să „plângă vizibil”.

Ca reacție la informațiile furnizate de Rhorer către WKYT, spitalul Baptist Health a emis o declarație în care subliniază că siguranța pacienților reprezintă „cea mai mare prioritate”. „Colaborăm strâns cu pacienții și familiile acestora pentru a ne asigura că dorințele legate de donarea de organe sunt respectate”, se menționează în declarația spitalului.

Cu toate că au fost exercitate influențe pentru a nu divulga povestea, Rhorer și-a susținut decizia de a o face cunoscută, subliniind că aceasta ar putea „inspira o altă familie să se exprime sau ar putea contribui la salvarea unei alte vieți”.

„A încercat să spună: ‘Hei, sunt aici’, dar a fost, în mare parte, ignorat”, a afirmat Rhorer pentru WKYT. „În cele din urmă, au oprit procedura pentru că dădea prea multe semne de viață. În adâncul meu, știam că s-a întâmplat ceva, dar am comparat situația cu David și Goliat. Cine sunt eu să mă opun sistemului medical?”

Categorie: mandri.ro
Tags: moarte clinica, prelevare de organe, sua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici