APROZĂREASA ADMITE CĂ LEGEA ANTI-FUMAT E PROASTĂ ȘI ZICE CĂ VA ELABORA REGULAMENT DE IMPLEMENTARE

Aurelia Cristea

Inițiatoarea legii anti-fumat, deputata PSD Aurelia Cristea și-a pus mâinile în șolduri în urmă cu câteva săptămâni și a început să jignească ziariștii care i-au criticat legea anti-fumat. Acum deputata și-a dat seama că legea este neclară și chiar stupidă. De exemplu, spațiul închis este definit ca având minim doi pereți și un tavan. Așadar în clădirile circulare se poate fuma în continuare. O altă problemă e că s-a interzis fumatul ÎN locurile de joacă, nu și lângă ele și dacă toți părinții stau pe margine fumând, ce s-a realizat? În plus la formularea articolelor privind contravențiile e neclar dacă se închide localul care nu „interzice fumatul” sau localul în care este prins un client cu țigara aprinsă. Așa că fosta aprozăreasă a fost nevoită să accepte că legea e prost formulată și a declarat la MEDIAFAX că “urmează să stabilim o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului de Interne, ca să agreăm împreună un regulament de implementare în cazul situaţiilor care mai trebuie lămurite.”. Nu-i așa că am avut dreptate când am întrebat ce să te aștepți de la una ca ea? În ce calitate ar putea să „agreeze” un regulament cu tehnocrații? De absolventă de master la Bioterra, de amantă de fost polițist, de absolventă de facultate la bătrânețe? Păi ea nu ține minte cuvântul „guvernare” după cum relatau jurnaliștii de la Gândul.

După ce cu doi ani în urmă a fost prinsă că și-a falsificat CV-ul trecând în mod mincinos că e profesoară la Universitatea Babeș-Bolyai iar la audierile pentru numirea în funcția de ministru s-a făcut de rușine după cum am arătat AICI, fosta vânzătoare la aprozar minte din nou: nu se poate elabora regulament la legea anti-fumat pentru că normele de tehnică legislativă spun clar la art. 57 „(1) La redactarea textului unui proiect de act normativ se pot folosi, ca parti componente ale acestuia, anexe care contin prevederi ce cuprind exprimari cifrice, desene, tabele, planuri sau altele asemenea.
(2) Pot constitui anexe la un act normativ reglementarile ce trebuie aprobate de autoritatea publica competenta, cum sunt: regulamente, statute, metodologii sau norme cu caracter predominant tehnic.
(3) Anexa trebuie sa aiba un temei-cadru in corpul actului normativ si sa se refere exclusiv la obiectul determinat prin textul de trimitere.
(4) Textul-cadru de trimitere trebuie sa faca, in finalul sau, mentiunea ca anexa face parte integranta din actul normativ; daca sunt mai multe anexe, in finalul actului normativ se include un articol distinct, cuprinzand aceeasi mentiune, insotita de nominalizarea expresa a tuturor anexelor.”

  Vrei să te laşi de fumat? Cel mai BUN mod de a renunţa la viciu este...

Așadar nu poți să faci regulament dacă în lege se spune că se va face un regulament, ceea ce nu e cazul legii anti-fumat. În plus un deputat nu poate iniția un regulament chiar dacă a fost propulsată pe liste de amantul proaspă divorțat, după cum a relatat presa locală.

Abia acum am înțeles de ce Aurelia Cristea mi-a cerut să o admir pentru faptul că la 18 ani când colegii ei treceau în clasa a XIIa, ea rămânea gravidă: alt motiv de apreciere nici n-aș avea.

Sursa: www.curentul.info / Foto: www.radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici