Arădeanul Andrei Țigănaș care acum locuieşte în Cluj a lansat un program online cu exerciții care dezvoltă competențe în vorbire: dicție, voce, ritm, volum, respirații și intonație. Programul – „Cum să vorbești bine” (CSVB) – poate fi urmat de oriunde din lume și cuprinde 23 exerciții audio și 12 sesiuni de coaching pe Skype.
„Cum să vorbești bine” a fost creat de arădeanul Andrei Țigănaș, un fost jurnalist de radio care a lucrat și în publicitate, și li se adresează managerilor, oamenilor de vânzări, trainerilor și public speakerilor.
„Cum să vorbești bine” (CSVB) este primul program online din România care dezvoltă competențe în cele mai importante arii ale vorbirii: dicție, voce, ritm, volum, respirații și intonație. Programul poate fi urmat de oriunde din lume și cuprinde 23 exerciții audio și 12 sesiuni de coaching pe Skype. CSVB a fost creat de Andrei Țigănaș , un tânăr specialist în comunicare cu 12 ani de experiență în mass-media, publicitate, training și coaching. „Cum să vorbești bine – 23 de exerciții pentru o voce și o dicție de invidiat” este primul program online de învățare și coaching din România care li se adresează managerilor, oamenilor de vânzări, trainerilor și public speakerilor.
„În ultimii ani am umblat la mai multe conferințe, evenimente business, traininguri sau întruniri de tot felul. Am auzit oameni care, pur și simplu, erau deranjanți prin felul în care vorbeau: fără dicție, cu voci pițigăiate, accent provincial, intonații greșite etc. Erau oameni care aveau ce să comunice, dar o făceau într-un mod respingător, neatractiv. Asta aducea, mai departe, consecințe în imaginea lor și a companiei pe care o reprezentau. Pentru mine erau oameni care nu puteau să transmită profesionalism. Când nu vorbești bine, pierzi în relația cu oamenii din jurul tău. Ratezi oportunități, pierzi resurse, iar reputația ta suferă. Asta
m-a impulsionat să creez programul «Cum să vorbești bine», declară Andrei Țigănaș, autorul programului.
Programul CSVB durează 4 luni și cuprinde 2 etape de învățare. Prima etapă de învățare durează o lună. Aici, cursantul parcurge cele 23 de exerciții audio din platforma online „Cum să vorbești bine”.
Exercițiile sunt structurate în 6 capitole:
- Dicție
- Modelare vocală
- Ritm și volum
- Interpretare
- Rezonanță și impostație vocală
- Respirații
Cea de-a doua etapă de învățare durează 3 luni. Aici cursantul parcurge 12 sesiuni de coaching pe Skype cu Andrei Țigănaș. În fiecare sesiune se lucrează personalizat, iar exercițiile se fac la nivel și mai ridicat. Între cele 12 sesiuni cursantul primește teme de lucru, (înregistrări audio), iar Andrei oferă feedback și tehnici de corectare a defectelor de vorbire.
„Cuvântul cheie este «umor». Exercițiile din platformă și cele 12 sesiuni de Skype se fac toate cu zâmbetul pe buze. Am observat la cursanții mei că ei ajung mai ușor la rezultate dacă sunt relaxați, bine dispuși și nu se iau prea tare în serios. Iată de ce în platforma cu cele 23 de exerciții nu lipsesc glumele și exemplele de «așa nu»: voci pițigăiate, vocale greșit pronunțate, accent de vârf de munte și alte caraghioslâcuri”, mai declară Andrei Țigănaș.
Andrei Țigănaș are 31 de ani și lucrează în domeniul comunicării de 12 ani. A fost jurnalist radio – TV, om de publicitate, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj, iar în prezent este trainer și coach. Este președintele IAA Young Professionals Cluj, cea mai cunoscută asociație a tinerilor profesioniști în comunicare.
Ca jurnalist radio și TV, Andrei a lucrat cu posturi precum Pro TV, Radio Guerrilla, Radio Cluj, Napoca FM.
În experiența lui a acumulat peste 870 de ore de înregistrări audio ca voiceover și 470 de transmisii live în posturi de radio și televiziune. Misiunea lui Andrei este să-i ajute pe oamenii din jurul său să comunice mai atractiv și mai convingător ca să obțină resursele de care au nevoie și reputația pe care o merită. Programul s-a lansat oficial ieri, 3 octombrie și va putea fi accesat prin comandă online. Detalii pe http://andreitiganas.ro/.