Așa cum vedeți in video, poliția nu i-a pus cătușe înainte de a-l încărca intr-un mod extrem de haotic in duba si auzim si comentariul ca omul “s-a lovit” la cap.
Procedura de privare de libertate presupune utilizarea metodelor de protecție a cetățeanului in timpul și după reținerea acestuia de către forțele de ordine.
Dl. Cotoc spune si ca a fost bătut de polițiști.
După ce acum câteva zile a smuls steagul Ucrainei din cadrul expoziției Logs, din centrul Timișoarei, Cotoc a mers să dea jos steagul țării afectate de război din fața Primăriei Timișoara.
Poliția Locală Timișoara a negat:
“Polițiștii locali au întocmit proces-verbal de constatare și l-au predat pe cel în cauză în condiții corespunzătoare polițiștilor de la Secția 1, fapt atestat de aceștia prin preluarea lui fără a prezenta urme de violență, urmând a fi continuate cercetările în ceea ce privește acțiunile bărbatului”.
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR), a declarat anul trecut, intr-o situație similară, ca „legea care reglementează arborarea drapelului României este din anul 1994”. „Ea aparţine unui alt context istoric, plin de frământări şi temeri. E acolo un articol care, dacă e interpretat la extrem, poate fi citit ca şi cum avem voie să punem steagul unui alt stat doar dacă este o delegaţie oficială din statul respectiv în vizită”. (Citeaza “Adevarul”)
Așadar, e vina legii învechite și “interpretate la extrem” ca primarul timișorean o încalcă?