BCR, suspectată de spălare de bani

bani la numarat manual

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca DIICOT şi DNA să efectueze verificări în legătură cu posibila săvârşire a unor infracţiuni de spălare de bani de către Banca Comercială Română.

 

În 2007, BCR a oferit un credit de 80 de milioane de euro unei firme deţinute de omul de afaceri Dan Fischer (decedat în 2012), pentru dezvoltarea unui ansamblu imobiliar în Poiana Braşov.

 

Firma lui Dan Fischer a intrat însă în faliment, iar societatea sa a fost scoasă la vânzare de către Euro Insol SPRL, ce aparţine lui Remus Borza. Firma avea mai multe loturi de teren în localitatea Tâncăbeşti, judeţul Ilfov şi complexul turistic Silver Mountain din Poiana Braşov. În urma unei licitaţii organizate în mai 2014, BCR a cumpărat aceste active imobiliare.

 

Ulterior, o altă societate de insolvenţă a depus la DNA o sesizare în legătură cu suspiciuni de corupţie care îl priveau pe Remus Borza şi Euro Insol SPRL, în legătură cu acea licitaţie de lichidare.

 

DNA a dat o soluţie de clasare, însă societatea de insolvenţă a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus ca DNA şi DIICOT să cerceteze acest caz.

 

„Admite plângerea împotriva ordonanţei nr.680/P/2015 din 27.01.2016 şi trimite cauza Direcţiei Naţionale Anticoruptie în vederea completării urmăririi penale. În baza art.267 Cp, sesizează organul de urmărire penală în privinţa efectuării unor verificări privind potenţialele infracţiuni de spălare a banilor, prev. de art.29 alin.1 lit.c din Legea nr.656/2002, de către Banca Comercială Română SA, constând în dobândirea imobilelor active situate în satul Tâncăbeşti, comuna Snagov, judeţul Ilfov compus din 15 loturi de teren adiacente cu o suprafaţă totală de 59.679 mp, conform procesului verbal de licitaţie publică nr.1870/23.05.2014 şi respectiv a activului Silver Mountain situat în Poiana Braşov, compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, 2 spaţii comerciale, clădire multifuncţională — restaurant, club, spa&fitness), drumuri de acces, spaţii verzi şi teren excedentar în suprafaţă de 206.500 mp şi bunuri mobile care deservesc activul”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

  Germania: Polemici privind alocațiile pentru copiii muncitorilor est-europeni

 

Judecătorii au mai hotărât ca DNA şi DIICOT să cerceteze, fiecare pe competenţele lor, dacă BCR a săvârşit infracţiunea de spălare de bani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES).

Categorie: mandri.ro
Tags: apel, banca, bani, bcr, curte, spalare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici