La Târgul de Iarnă din piaţa Avram Iancu se poate servi caltaboş prajit. O delicatesă pe care o puteţi găsi la ghereta Micul San. Mircea Santău, cel care prepară cârnaţii şi caltaboşul, spune că aceștia sunt apreciați de arădeni şi că vânzările au crescut simţitor.
„Văd că arădenii apreciază mult acest caltaboş prăjit. Este o mâncare bună care trebuie servită fără garnitură. Merge foarte bine cu murături sau cu sos de hrean”, ne spune Mircea Santău. În ceea ce priveşte reţeta folosită, Mircea Santău spune că aceasta conţine: orez, plămâni, carne de la capul porcului, inimă şi diferite condimente.
Caltaboşul (hurka) servit aici este făcut ca pe vremurile bunicilor, mai spune comerciantul arădean.
1 comentariu. Leave new
caltabosul merge chiar foarte bine cu compot de prune…