Cel mai modern aquapark din vestul României îşi va deschide porţile abia în luna august. Deschiderea va avea loc doar prin luna august, după ce Administraţia Domeniului Public (compania de gestionare a proprietăţii publice cu unic acţionar Municipiul Oradea) va finaliza ultimele lucrări de amenajare.
“Mai avem de adunat pietrele, de greblat, de cosit iarba, montăm cabinetele de masaj şi am demarat procedura de achiziţie publică pentru prestări servicii la alimentaţie publică. Avem un restaurant care va funcţiona tot timpul anului, sub cupolă, şi avem două restaurante, cu fast food şi grill, în spaţiul exterior. Spaţiile alimentare sunt de aproape o mie de metri pătraţi. Vrem să angajăm prestatori de servicii, societăţi cu experienţă, care să vină să lucreze contra unei sume pentru noi. Poate, pe viitor, după ce ne specializăm, vom lua şi această activitate pe cont propriu, să angajăm noi oamenii şi să ne ocupăm de tot, dar pentru că suntem la început, nu dorim să facem experimente. Astfel putem controla preţurile, dar şi meniurile. Vom susţine folosirea produselor agroalimentare cu gust şi miros din culturi de calitate autohtone, posibil chiar cele ecologice, într-un viitor apropiat,” a precizat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.
Potrivit acestuia, toate activităţile comerciale din cadrul aquaparkului Nymphaea se vor desfăşura sub coordonarea şi gestionarea ADP. Scopul este de a controla preţurile, mai ales la meniurile oferite în spaţiile alimentare, dar şi să optimizeze veniturile pentru aquapark din profiturile realizate în acest complex, ştiut fiind că, în urma studiilor făcute la Budapesta sau alte oraşe, un aquapark nu se poate susţine doar din taxa de intrare.
Aquaparkul Nymphaea din Oradea s-a construit pe locul fostului Ştrand Municipal, printr-un mega-proiect de 88,3 milioane de lei, contribuţia Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferenţa, din fonduri europene.
Complexul Nymphaea cuprinde 14 bazine şi 12 tobogane, în mai multe clădiri, un complex multifuncţional, o clădire pentru bazinele acoperite împărţite în trei zone cu specific family, relax şi aventură, precum şi un complex comercial destinat consumatorilor. În incinta spaţiului de agrement vor funcţiona terenuri de sport, zone de agrement, spaţii verzi, precum şi o parcare cu 230 de locuri.
În zona wellnes, de exemplu, se vor găsi cabinete de înfrumuseţare, cosmetică, estetică dentară, saloane de masaj, tratamente acvatice, saune – rusească, finlandeză, cu infraroşii, cameră cu sare, cameră cu gheaţă, saună turcească, salon pentru masaj turcesc (cu spumă de săpun, masaj cu perie de păr de cămilă etc).
Bazinul olimpic din incintă a fost inaugurat recent cu ocazia Campionatului naţional de nataţie la cadeţi.
Preţurile de intrare au fost aprobate de Consiliul Local, fiind sub media pieţei. Cu 50 de lei se poate petrece toată ziua, timp de 12 ore, dar sunt şi alternative, pentru trei ore – 25 de lei adulţi, 12 lei pentru copii.
Sursă: www.voceatransilvaniei.ro