Ce înseamnă scenariul 3/coronavirus și starea de urgență în România ?

2FB04955 1AF2 46AB 8F1E 5CE950AD3D3F

Dacă infectările trec de 100, lucru foarte posibil având in vedere ca la finalul zilei de 13 martie erau 95 de cazuri, autorităţile vor putea impune carantină şi la domiciliu, nu doar în spitale, având în vedere că în multe zone s-ar putea depăşi capacităţile unităţilor medicale.
Există planuri inclusiv pentru organizarea carantinei în hoteluri.

Spitalele vor funcţiona după un alt program şi vor fi aduşi medici de acasă, din libere. Zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 vor fi lărgite, iar celelalte cazuri vor fi mutate în paturi din „spitalele de suport”, care vor fi stabilitate de autorităţi.

Având în vedere că circa 10% din cazurile de îmbolnăvire sunt grave şi necesită tratament special, 10% din paturile de terapie intensivă vor fi păstrate în permanenţă pentru cei infectaţi. Asta înseamnă un număr de aproximativ 400 de cazuri la nivel naţional.

Scenariul 3 presupune şi trecerea de la măsuri de prevenţie la măsuri de triaj în spitale, ceea ce înseamnă că afecţiunile care nu sunt urgente vor trece pe planul secund faţă de cazurile de COVID-19.

Vor fi luate şi măsuri mai restrictive privind mobilitatea persoanelor în zonele de focar şi în centrele urbane, însă autorităţile vor să ţină secrete aceste pregătiri.

Oficialii se tem de repetarea situaţiei din Italia, acolo unde informaţii despre închiderea nordului ţării au fost publicate înainte de un anunţ oficial, ceea ce a dus la migrarea în masă către sud şi împrăştirea virusului cu şi mai multă forţă.

Cât despre prevederile legale care privesc regimul stării de urgență va prezentam succint câteva situații!

  Un autoturism a luat foc în zona Spitalului Județean

Preşdintele Klaus Iohannis poate institui starea de urgenţă în România, în contextul evoluţiei îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus iar Parlamentul trebuie să încuviinţeze măsura, în cel mult cinci zile de la luarea acestea.

Starea de urgență se instituie pe o perioadă de cel mult 30 de zile.

Închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost
instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de
trecere a frontierei care rămân deschise, precum și a pazei și
supravegherii frontierei pe toată lungimea sa.

Să se protejeze informațiile cu privire la starea de urgență,  iar ce se dă publicității se dă numai cu avizul autorităților!

Să efectueze controale asupra unor persoane sau locuri, când acestea se impun și să efectueze razii!

Pe durata stării de urgență, instituită în temeiul art. 3 lit. b), autoritățile și instituțiile publice, agenții economici și populația sunt obligați să aplice și să respecte prevederile legale speciale pe domeniu, precum și măsurile dispuse de autoritățile competente.

Categorie: mandri.ro
Tags: armata, Coronavirus, Scenariul 3, stare de urgenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici