Condamnat la inchisoare pe viata, “Taximetristul mortii” a fost pus in libertate dupa ce in penitenciar a jucat in piese de teatru si a pictat

3F4E16F4 9BDE 4C11 9AC3 1CF4A0AC4679

Analiza motivarii judecatorilor care au dispus liberarea unui alt detinut periculos releva ambiguitatea procedurilor de recompensare a detinutilor, lipsa oricarui control privind acordarea acestor recompense si lipsa unei verificari privind cazierul penal al celui analizat.

Astfel, un barbat, condamnat pentru trei crime pe viata, a fost eliberat dupa 26 de ani desi a mai primit in detentie o pedeapsa de 15 ani pentru trafic de droguri, pedeapsa contopita cu prima condamnare, relateaza JustNews.ro.

In iunie 2018, Judecatoria Gaesti il elibera pe Adrian Stroe, cel supranumit “taximetristul mortii”. In 1992 a sugrumat trei tinere, cliente care se urcau in taxiul sau. Dupa ce le sugruma, le lua bijuteriile si bunurile si arunca cadavrele. O victima a fost incendiata pentru a nu fi recunoscuta. A fost eliberat dupa 26 de ani de detentie, desi era condamnat pe viata. Nu a contat ca in 2012, aflat in spatele gratiilor, a mai primit o pedepsa de 15 ani pentru trafic de heroina. Pedepsele s-au contopit, iar in urma cu doi ani Adrian Stroe a fost pus in libertate.

Reabilitare tarzie

In ultima parte a pedepsei, Stroe si-a pregatit eliberarea, fiind preocupat de participarea la diverse programe pentru a fi punctat pozitiv in fata Comisiei penitenciarului. “In domeniul educational, petentul a participat constant si activ la 16 programe, precum si la numeroase activitati semi-structurate (concursuri tematice, dezbateri, recenzii de carte, creatie literara, cenaclu literar, redactare reviste, artizanat, pictura, teatru, consiliere educationala, activitati sportive si moral religioase).

In urma evaluarii psihologice s-a stabilit faptul ca, la momentul analizei, acesta este stabil psiho-comportamental, nu prezinta manifestari dez-adaptative. Psihologul unitatii a observat ca, de la ultima sanctiune din anul 2014, persoana privata de libertate a avut o evolutie pozitiva implicandu-se activ in activitatile socio-educative. A participat la stagii de practica, la activitati psihologice si la Programul de autocunoastere si dezvoltare personala. In domeniul social, petentul a participat la programele Pregatire pentru liberare, Program de prevenire a recidiveisi Programul de preventie primara a violentei domestice. A luat parte si la 5 activitati organizate in baza proiectului de activitate”, se mai arata in motivare, citata de JustNews.ro.

  Doi primari ai PNL Arad au fost condamnaţi la închisoare

Ce face “hotul”

Toate aceste activitati sunt contestate de Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din ANP.

“Sunt o serie de disfunctionalitati care trebuie remediate. Vorbesc de sistemul de credite, care-i scoate pe unii eroi, cum ar fi Borcea, eroul reeducarii, cu judecatorul delegat care face opinie separata dar poti sa treci peste opinia lui.

Ce face hotul?
In ultima perioada inainte sa plece, se face cuminte sa-si ia creditele, efectiv participa la toate activitatile. Se duce si bate din palme, castiga 4 sau 5 credite si si-a scos o sanctiune disciplinara. Simpla prezenta in sala ii asigura creditele.
Nu se mai poate asa”, a declarat Sorin Dumitrascu, pentru JustNews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici