Contractul educațional, care trebuie semnat de părinți la începutul anului școlar, include prevederi legate de responsabilitățile părinților și școlii. Cei care nu semnează acest document se expun riscului de a primi o amendă substanțială

signature

Începutul școlii se apropie, aducând cu sine numeroase responsabilități, inclusiv pentru părinți. Aceștia vor fi nevoiți să semneze un contract educațional care stipulează, printre altele, obligația de a lua parte la întâlnirile cu învățătorii și diriginții.

Dacă nu respectă aceste obligații, părinții riscă sancțiuni, care pot fi destul de semnificative. Pe lângă aceasta, mulți elevi vor continua să învețe și în acest an în școli aflate în renovare sau chiar în containere.

Acesta este un contract educațional, ce va fi semnat deopotrivă de părinți și directori, la momentul în care copilul începe clasa pregătitoare, clasa a V-a sau clasa a IX-a.

42455

Începând cu acest an, părinții sunt obligați să participe la ședințele cu diriginții, să se asigure că elevii respectă un cod vestimentar decent și să înlocuiască obiectele deteriorate de copiii lor la școală.

Conform contractului, părintele trebuie, de asemenea, să accepte ca elevul să primească servicii de consiliere, dacă este necesar. În plus, și conducerea școlii are o serie de responsabilități suplimentare.

Printre responsabilitățile școlii se numără și obținerea acordului părinților pentru supravegherea audio/video a elevilor pe parcursul programului școlar, precum și pentru stocarea imaginilor.

Dacă una dintre părți refuză să semneze contractul, aceasta riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei sau muncă în folosul comunității. Astfel, părintele poate fi raportat, iar contravenția este sancționată de persoana desemnată de primar.

În practică, există directori de școli care aleg să nu aplice aceste contracte și părinți care refuză să le semneze. De asemenea, sunt și voci care consideră că normele de aplicare sunt neclare.

  Un SINGUR elev din Constanța nu a susținut examenul deoarece avea temperatură din cei 172.482 !

Prof. Dr. Mihail Adrian Șerban, Director al Școlii Gimnaziale „Sf. Treime”, consideră că reglementarea acestei probleme este insuficientă și necesită mai multă claritate. „Trebuie să fie specificat exact ce pot face furnizorii de servicii educaționale și ce măsuri sunt permise. Nu putem aplica sancțiuni deoarece acest lucru poate conduce la contestații în instanță și la identificarea unor vicii de procedură. Dacă situația nu este extrem de clară, ar trebui să evităm sancțiunile și să căutăm soluții prin discuții.”

În ciuda începerii cursurilor luni, 9 septembrie, peste 800 de școli sunt în renovare sau reabilitare. Ligia Deca, Ministrul Educației, afirmă: „Chiar și în aceste condiții, toți copiii vor merge la școală în spații adecvate care pot susține procesul educațional.”

În acest an școlar, 19 școli din întreaga țară vor organiza cursuri în trei schimburi.

Categorie: mandri.ro
Tags: contract educational, elevi, profesori, scoala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici