Site-ul „banca de rezerve” a publicat de curând în spaţiul online amănunte mai puţin cunoscute publicului românesc despre Nicolae Dobrin, despre posibilitatea transferului „celui mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor” la formaţii de top din Europa. Acelaşi site a detaliat „aventura Gâscanului la Real Madrid”, dar şi faptul că Puiu Rapaport, preşedintele din anii ‚70 al grupării din Trivale a declarat la momentul respectiv pentru Marca că Dobrin a fost ofertat nu numai de Real Madrid, ci de multe alte formaţii de cel mai înalt nivel în fotbalul european. Una dintre acestea a fost chiar Bayern München, care oferea mai mult decât Realul pentru fotbalistul piteştean. Iată în continuare cele publicate de site-ul „banca de rezerve”, informaţii care, încă o dată, demonstrează că piteşteanul a fost un fotbalist de neegalat în România.
Marca: „Ieri vedeta a fost Dobrin. O stea a fotbalului”
Conform site-ului „banca de rezerve”, Argeş îşi începuse campania în Cupa Campionilor Europeni, ediţia 1972-73, în compania campioanei Luxemburgului, Aris Bonnevoie. Piteştenii au câştigat ambele partide şi s-au calificat în turul doi, unde urmau să înfrunte campioana Spaniei, Real Madrid. Primul meci s-a jucat la Piteşti. Piteştenii au jucat admirabil şi au obţinut victoria graţie golurilor marcate de Nicolae Dobrin şi Ion Prepurgel. Marca titra a doua zi „Norocul a fost de partea Madridului”, astfel subliniind faptul ca Realul avusese un meci greu cu FC Argeş. Meciul retur s-a jucat după două săptămâni, iar piteştenii porneau cu stângul aventura iberică. Echipa se deplasase cu aceleaşi tricouri pe care le folosiseră şi la meciul tur, dar de aceasta data şi Realul urma să joace tot în alb, astfel că cei din conducerea madrilenă au fost nevoiţi să le ofere un echipament de joc… Realul a jucat mult mai bine decât la Piteşti şi a câştigat cu 3-1, marcând golul calificării cu două minute înainte de final. Presa îl evidenţia din nou pe Nicolae Dobrin, descrierea lui din ziarul Marca sunând astfel: „Ieri vedeta a fost Dobrin. O stea a fotbalului”. Rotiţele începeau să se învârtă şi prestaţiile lui din cele două meciuri îl făceau pe
„Dobrin în tricoul Realului”
„Două milioane de dolari şi o instalaţie de nocturnă pe unul dintre stadioanele din România era oferta preşedintelui Realului. Ca să ne dăm seama cât era dispus să cheltuiască Bernabeu pe acest transfer, trebuie să menţionăm că John Cruyff a fost cumpărat de FC Barcelona, în vara lui 1973, cu două milioane de dolari, o sumă record pentru acele timpuri. Oferta este refuzată de Nicolae Ceauşescu. Santiago Bernabeu nu se lasă şi îl invită pe jucător la meciul de retragere al lui Gento, în aceeaşi zi urma să se sărbătorească şi 25 de ani de când se inaugurase Stadionul Chamartin. Astfel spera că va putea să-l convingă pe Dobrin să rămână la Madrid… În tricoul cu numărul 10, în echipa Realului, juca Nicolae Dobrin, visul lui Santiago Bernabeu se împlinea, chiar dacă doar pentru o singură seară. Gâscanul a făcut o partidă mare şi suporterii spanioli rămâneau vrăjiţi de fentele vedetei lui FC Argeş. A doua zi, ziarul Marca era plin de cuvinte frumoase la adresa jucătorului român”, spun cei de la „Banca de rezerve”.
„Nicolae Dobrin, dat ca şi transferat în presa spaniolă”
Lunile au trecut şi subiectul Nicolae Dobrin părea că se răcise, însă spre finalul lui mai 1973, Marca titra pe prima pagină că „Gâscanul” vine la Real Madrid. Câteva zile mai târziu, ştirea apare şi în cotidianul ABC. Mai mult decât atât, ziariştii spanioli scriau că din partea românilor nu par să fie obstacole în perfectarea transferului. Jurnalistul J. L. Gilabert venise în România pentru a afla cât mai multe detalii legate de transferul lui Nicolae Dobrin. Puiu Rapaport, preşedintele piteştenilor, a fost cel care a vorbit cu ziaristul spaniol. „Despre un posibil transfer al lui Dobrin s-a vorbit prima dată după meciul dintre Real Madrid şi FC Argeş. Bernabeu, Calderon şi Dominguez au fost cei care au vorbit despre transfer, dar au fost simple discuţii. La meciul de retragere al lui Gento au fost alte discuţii, de această dată am vorbit doar cu Bernabeu şi Calderon. Au mai fost oferte din străinătate. Din Germania de Vest, Franţa, Belgia sau Olanda. Clubul german este Bayern Munchen, iar ei ofereau mai mulţi bani decât Real Madrid. Să nu uităm că este vorba despre un fotbalist spectaculos”, spunea Puiu Rapaport.
Din interviul acordat de Puiu Rapaport părea că lucrurile sunt aproape gata şi că pentru definitivarea transferului mai trebuiau puse la punct doar câteva detalii. La cinci zile de la acest articol, pe prima pagină a ziarului Marca apărea informaţia că transferul lui Nicolae Dobrin a picat.
Sursă: revistablogurilor.ro