Doctorul a filmat, în secția de reanimare a spitalului, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi(VIDEO)

Screen Shot 2016 07 14 at 11.26.13

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muște”, adaugă.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!”, întreabă medicul.

Își motivează demersul: „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”.

NU E ÎNTÎIA OARĂ

„Acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că «în secția Reanimare există muște»”, povestește medicul pățania unui coleg de-al său.

”«Cum ai putut scrie așa ceva?!», au reacționat medicii Adrian Stănculea, șeful ATI, și Tudor Stăncioiu. «Condițiile pe care le oferiți pacienților nu sunt responsabilitatea mea, de-aia!», le-a răspuns, nervos, doctorul”, relatează sursa.

Întrebat ieri în legătură cu imaginile filmate acum două zile în spital, Adrian Stănculea, șeful ATI, a răspus inițial că i se pare puțin probabil.

Mai apoi a oftat: ”Acestea sînt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de cînd ni s-a promis un spital nou?!”.

Și așa ajungem la ideea de dincolo de imagini.

Căci rămînînd la blamare nimeni nu progresează.

UN SPITAL ÎNVECHIT DE OAMENI

„Viermii stau pe pacient de cel puţin 24 de ore, de când a început să se vorbească de această problemă”, spune doctorul care a filmat totul.

„Asta se întâmplă fiindcă nu se urmărește igiena pacienților, conducerea s-a resemnat”, completează el.

Spitalul de Arși este fondat în 1958, „o instituție medicală veche”, cum se prezintă pe site-ul spitalului.

Așa e.

Dar aici, pe Grivița, funcționează de 23 de ani, nu de o eternitate.

Fondată de Agrippa Ionescu în clădirea actualului spital SRI de pe strada Arhitect Ion Mincu, unitatea medicală se mută în 1993 în actualul sediu aflat pe Calea Griviței, în locul maternității Steaua.

Arșii sînt îngrijiți în această clădire de două decenii.

Două decenii care s-au transformat însă în prea mult.

DEGRADAREA SPITALULUI A IEȘIT LA IVEALĂ IMEDIT DUPĂ ”COLECTIV”

”Spitalul e infectat și oamenii sînt într-o bombă de microbi”, spunea un medic pe 3 decembrie în articolul din Gazetă dedicat cazului Colectiv.

Oficial, cel puţin trei dintre victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv s-au stins în Spitalul de Arși din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate aici.

Atât a recunoscut spitalul.

Dar Gazeta a publicat documente din dosarele medicale a 9 victime.

„I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă de microbi”, a sunat avertismentul în 3 decembrie, sursa Gazetei.

  Patronii de la clubul Colectiv scapă de arestul la domiciliu; decizia instanței nu este definitivă

„Poate pentru spitalul nostru va fi mai bine, vă mulțumim!”, reacționa supărat, dar frust, imediat după publicarea materialului din decembrie 2015, medicul Stănculea.

„În spital nu s-a schimbat absolut nimic deşi aici a fost identificată o bacterie extrem de agresivă, Piocianic rezistent la toate tratamentele antibiotice”, spun medicii de la ”Arși”.

OM MORT DUPĂ O TRANFUZIE GREȘITĂ DE SÎNGE

Probleme par fără sfîrșit aici, la ”Arși”.

Ieri, televiziunile au preluat știrea din siteul Puterea, potrivit căreia o pacientă internată la același spital a murit după o transfuzie cu o grupă de sânge greșită.

Femeia de 68 de ani fusese spitalizată după ce o mușcase un câine.

„LA ATI NU AVEM NICI AER CONDIȚIONAT”

INTERVIU. Şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, recunoaşte faptul că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară

– Domnule doctor, avem imagini cu pacienţi internaţi în secţia condusă de dumneavoastră pe ale căror răni colcăie viermi…
– Ce anume?!

– Viermi. Sunt cazuri frecvente în acest spital?
– Nu, Doamne fereşte! Am mai avut cazuri, dar la internare şi era vorba de pacienţi aflaţi într-o stare de mizerie fiziologică. Dar apoi sunt curăţaţi, spălaţi în unica şi celebra baie de la ATI şi dezinfectaţi.

– În cazurile de faţă este vorba despre pacienţi care au acumulat deja zece zile de la internare. Cum explicaţi această situaţie?
– Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic.

DESPRE SOLUȚIE

În decembrie 2015, după ce a recunoscut infecţiile nosocomiale la o parte din victimele de la Colectiv, Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arşi, a declarat că „dacă cerem ceva, cerem un spital nou”.

Solicitarea rămâne valabilă şi pentru şeful secţiei ATI. „Soluţia? O clădire nouă pentru acest spital şi înfiinţarea mai multor centre pentru arşi în ţară. Ştiu, asta ar fi în defavoarea noastră, dar în favoarea pacienţilor”, a spus doctorul Stănculea.

O soluţie de criză înaintează şi medicul care a realizat filmarea. „Sunt spitale de campanie monobloc, dotate ca secţiile de terapie intensivă, dar de o sută de ori mai igienice decât acest spital”.

Imaginile sînt insuportabile.

Orice idee e mai bună decît cea oficială.

Căci, oficial, se va merge înainte la fel.

Conform site-ului oficial al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, pe 30 iunie 2016 Spitalul de Arşi din Bucureşti se afla în curs de elaborare a raportului de acreditare.

sursa tolo.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: colectiv, microbi, sala ati, spitalul de arsi, viermi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici