Dunarea, traseul ideal pentru a descoperi inima Europei. Toata lumea la bord!

dunarea

Pentru un turist care iubeste croazierele line, Dunarea ramane cel mai promitator traseu. Intins intre muntii Padurea Neagra din Germania si Marea Neagra, fluviul este o adevarata autostrada acvatica, care iti permite sa descoperi diversitatea peisajelor si culturilor din Europa Centrala si de Sud-Est.

Partea cea mai buna este ca fluviul, care strabate 10 tari, iti ofera posibilitatea sa planifici o croaziera placuta in mai toate sezoanele anului, dupa cum remarca si blogul de calatorii al revistei National Geographic.

Calatorie de vis

Poti incepe calatoria fie de pe cursul Dunarii de jos, fie din amonte, croazierele evoluand de la Budapesta spre est, pana la varsarea fluviului in Marea Neagra, fie dinspre Nurenberg spre capitala Ungariei, cu trecere prin Viena.

O calatorie pe intreaga lungime a fluviului iti va asigura trecerea prin patru capitale de tari si parcurgerea a peste 2.800 de kilometri prin inima Europei.


De la mijlocul lunii noiembrie si pana in decembrie, o croaziera pe Dunare iti ofera sansa sa poposesti si la faimoasele targuri de Craciun din Viena, Nurnberg sau Regensburg.

Tot in aceasta perioada, dar si la inceput de primavara, ai sansa de a gasi tarife mult mai mici pentru placuta calatorie pe Dunarea albastra. Principalele agentii occidentale care organizeaza croaziere pe fluviu sunt Viking River Cruises, Tauk River Cruising si Avalon Waterways.

Vara si toamna, calatorii prefera croaziere care au ca punct final splendoarea salbatica a Deltei Dunarii.

Insa, indiferent de perioada in care vei alege sa calatoresti cu vapoarele de croaziera pe Dunare, nu vei putea ramane indiferent la privelistea vechilor ziduri crenelate ale cetatilor Budapestei sau Vienei, care se ivesc pe malurile fluviului.

  Psihologii i-au pus ”diagnosticul”. De ce suferă Cristi Borcea

Experienta culinara completa

Meniul de pe vas reflecta, de asemenea, diversitatea zonelor pe care le strabate fluviul.

Gabelbissen, salata de cartofi cu hering marinat pregatita in stil vienez, gulasul unguresc, plescovita sarbilor, wurstii nemtesti sau borsul de peste, intalnit atat la romani, cat si la bulgari, se regasesc in meniul de pe vasele de croaziera care strabat Dunarea.


Ce-i drept, deliciile supreme le reprezinta ciocolata vieneza si Sacher torte, o prajitura a carei reteta se pastreaza de acum doua secole. Le poti servi in restaurantul-cafenea Demel din Viena, intr-un popas.

Trucuri de shopping

Nimeni nu spune ca daca plutesti pe apa n-o sa ai parte si de cateva sedinte de shopping in orasele strabatute de al doilea cel mai lung fluviu al Europei.

In afara periodicelor targuri de Craciun, vasele de croaziera obisnuiesc sa poposeasca in marile orase de pe malul fluviului pentru a-ti da o sansa sa te aprovizionezi cu suveniruri diverse.


Spittelberg, un mic cartier vechi al capitalei austriece, se poate dovedi o alegere mai buna decat aglomerata Karntner Strasse din Viena.

Vasele de portelan produse aici poarta celebra marca Das Goldene Wiener Herz (Inima de aur a Vienei), fiind decorate cu imagini ale celebrei capitale austriece si suflate cu aur.

Iar daca ajungi in Delta Dunarii, ai ajuns acasa, asa noi iti uram de pe-acum: “Bafta la peste!”

Sursa: www.business24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici