După mai bine de un deceniu, Monumentul Marii Uniri învolbură apele adormite de la Pădurice

monument

Pornit cu mare tam-tam cu mai bine de zece ani în urmă, proiectul amplasării monumentului care să amintească de Marea Unire a revenit în agenda clasei politice arădene, chiar în prag electoral. Astfel, cheltuielile pentru amenajarea zonei în care va fi amplasat Monumentului Marii Uniri vor fi suportate de către Primăria Aradului, iar sculptorul  Florin Codre are obligația, prin hotărâre judecătorească, să achite costurile pentru amplasarea acestuia.Va fi semnat astfel şi un protocol între Ministerul Culturii și Primăria Arad care să stabilească foarte clar obligaţiile care le revin celor două părţi: municipalităţii şi sculptorului Florin Codre, în a cărui curte dintr-un sat de lângă Bucureşti stă de câţiva ani buni monumentul care ar trebui să fie admirat pe lacul de la Pădurice.

Monumentul Marii Uniri de la 1918 reprezintă o coloană a infinitului stilizată sub forma unui stâlp ramificat, simbolizând o convergenţă a celor trei provincii româneşti. Monumentul va fi legat terestru de trei poduri.Lucrarea este compusă din 12 piese, care vor constitui o coloană împletită, înaltă de mai mult de 20 de metri, şi cântărind peste 150 de tone.

Municipalitatea arădeană a alocat din bugetul local suma de 3.200.000 de lei pentru lucrările la amplasamentul monumentului, bani care au fost transferaţi în fiecare buget anual, fiind pregătiţi în orice moment pentru a fi cheltuiţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici