Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi a ideilor din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului în cadrul competiţiei E.ON Energy Globe Award a fost prelungit de la 30 iunie până la 15 iulie, pentru a da posibilitatea cât mai multor titulari de astfel de iniţiative să le înregistreze în concurs.
Competiţia este deschisă pentru orice persoană fizică sau juridică din România, precum comune, municipalităţi, societăţi comerciale, instituţii ştiințifice şi de cercetare, organizații de stat, organizaţii neguvernamentale, școli sau universităţi.
Pentru a intra în competiţie, proiectele sau iniţiativele trebuie să fie înscrise pe www.energyglobe.ro. Acestea vor fi grupate pe cinci categorii: Companii, Municipalităţi, Do it yourself, Tineret şi Idei. Dacă în primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate în diverse faze de realizare, în cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele iniţiative sau idei încă neimplementate. Eventualul câştigător al acestei din urmă categorii ar putea obţine, din partea E.ON sau a unor parteneri ai competiţiei, susţinere pentru a-şi pune ideea în practică.
Proiectele câștigătoare la fiecare categorie în parte vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate și se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Selectarea şi evaluarea acestora se va realiza de către un juriu independent format din specialişti de renume, iar decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei Gale organizate în luna octombrie la Bucureşti. Marele câştigător se va califica la etapa internațională a Energy Globe Award.
Despre Energy Globe Award
Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, cu o tradiţie de aproape două decenii, este organizată în România, în premieră, de către compania E.ON. Din 2016, România intră în familia celor peste 170 de ţări din întreaga lume unde este premiată, prin intermediul Energy Globe Award, excelenţa în domeniul eficienţei energetice, protejării mediului şi promovării resurselor regenerabile.
Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat în 1999 de pionierul în domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este cel mai important premiu din lume pentru soluţii de economisire a energiei și protecția mediului, putând fi considerat un Oscar pentru ecologie.
Despre E.ON România
E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.400 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi. În ultimii zece ani, E.ON a investit în România peste 1,3 miliarde de euro.