Fructele care elimină depresia şi distrug celulele canceroase. Trebuie să le mănânci în fiecare zi

dieta citrice

Nutriţioniştii recomandă consumul de citrice iarna deoarece fructele tropicale sporesc rezistenţa organismului în infecţii.

Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că există cel puţin două motive pentru care citricele trebuie consumate în sezonul rece: primul ar fi că găsim în această perioadă citricele în plin sezon, acum se recoltează, deci nu e nevoie să fie «ajutate», iar de aici şi avantajul unui preţ de cost scăzut.

„De exemplu, este suficient să facem un mic test şi anume să cumpărăm în această perioada câteva kilograme de clementine. După câteva zile, dacă nu le consumăm, suntem nevoiţi să aruncăm o bună parte din ele – dovadă clară a nefolosirii chimicalelor în conservarea lor. Al doilea motiv e nevoia acută a organismului de a se fortifica cu o importantă doză de vitamina C”, spune nutriţionistul Dan Merişca.

În continuare, acesta prezintă câteva beneficii ale aportului de citrice în organism: „Au un efect puternic asupra sistemului nervos atenuând fluctuaţiile dispoziţiilor psihice şi mentale şi, de asemenea, ajutând la eliminarea stărilor depresive şi anxietăţii”, spune nutriţionistul Dan Merişca.

Lămâia, pe lângă cantitatea impresionantă de vitamine C, conţine şi alte componente, cum ar fi vitamina A, vitamina B, calciu, magneziu, fosfor, proteine, carbohidraţi şi FLAVONOIDE (substanţe care deţin proprietăţi cu rol antioxidant şi anticancerigen).

Lămâia distruge celulele canceroase. S-a constatat efectul de reducere rapidă a chisturilor şi tumorilor prin consumul sucului proaspat de lămâie. Sporeşte rezistenţa organismului în infecţii; antimicrobian cu spectru larg; contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, ţesutului muscular şi nervilor; reglează tensiunea arterială.

Grapefruit-ul sau detoxifiantul organismului contribuie la întărirea sistemului imunitar împotriva altor atacuri, stimulează refacerea ţesuturilor şi împiedică dezvoltarea tumorilor, este stimulent al digestiei şi al eliminării reziduurilor, reduce nivelul de colesterol. Este cel mai bun remediu antistres, ingredientul cheie al producţiei de serotonina – hormonul fericirii.

  Șase irakieni ascunși într-un camion cu citrice au fost prinși la frontiera cu Ungaria

Portocala este bogată în vitamina C, menţine sănătatea celulelor în sânge şi sporeşte rezistenţa la infecţii. Beneficii: protecţie importiva cancerului, a atacurilor cerebrale, scade colesterolul din sânge, ajută la absorbţia fierului, ajută la întărirea plămânilor, păstrează sănătatea pielii. Este folosită în industria farmaceutică şi cosmetică.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici