Metoda prin care hoții pătrund în locuințe într-un minut. Mesajul poliției

hoti

Protejaţi-vă locuinţele, pentru că spărgătorii sunt tot mai inventivi. Mai nou, folosesc dispozitive ce pot deschide majoritatea încuietorilor în câteva minute.

Mai ales când dau peste ţinte uşoare: uşi neasigurate corespunzător, cu yale simple, fără sisteme de supraveghere sau alarmă, spun poliţiştii.

Anul trecut hoţii au dat peste 1500 de lovituri, adică aproape 5 pe zi. Numai săptămâna trecută două familii din sectorul 5 al Capitalei s-au trezit cu casele sparte. Hoţii le-au furat bijuterii şi bani. Loviturile au fost uşoare, spun poliţiştii. În ambele cazuri yalele uşilor au fost din cele mai simple.

Ajunşi în fața uşilor, cei doi bărbaţi şi-au dat seama că yalele pot fi uşor sparte cu ajutorul unui dispozitiv confecţionat foarte uşor de ei. Aşa că le-a luat doar câteva secunde să deschidă uşa fără să bruscheze butucul încuietorii.

Totul era în regulă. Nu mi-aş fi dat seama că au fost hoţii dacă nu îi prindea poliţia pentru că nu au făcut dezordine”, a povestit victima.

Metoda folosită de hoţi este simplă, avertizează poliţiştii.

Hoţii s-au perfecţionat şi-au adapdat anumite scule numai pentru a săvârşi astfel de infracţiuni. Cu aceste scule ei pot pătrunde în locuinţă în maximum un minut. Le folosesc foarte uşor. Nu se observa absolut nimic. Se deschide butucul cu nişte unelte configurate doar pentru aşa ceva”, a explicat Gabriel Șchiopu, șeful Serviciului de Investigații Criminale DGPMB.

Dacă yalele simple pot fi uşor sparte, putem alege unele care să le îngreuneze munca hoţilor şi să îi descurajeze. Ideal este să folosim unele testate de producători, ne spun specialiştii.

  Furt de la CET descoperit de Politia Locala

E bine, indiferent că ne punem butuc cu cheie normală sau unul mai sofisticat, el să fie protejat de rozete. Sunt nişte protecţii suplimetare care protejează acest butuc. Orice produs realizat din oţel presupune un timp foarte mare de acţionare asupra lui şi un zgomot foarte mare, pe care de obicei în blocurile de apartamente sau locuinţe nu prea şi-l permite cineva să îl facă pentru că apar vecinii”, a transmis un distribuitor sisteme închidere a uşilor.

Ca să nu cădeţi prada hoţilor, poliţiştii vă îndeamnă să vă luaţi şi alte măsuri de precauţie.

Bine ar fi să aveţi măcar două tipuri de încuietori la uşă: una cu amprentă şi una cu cilindru. Încercaţi să puneţi la intrarea în bloc, dar şi la cea din apartament măcar camere false de supraveghere: ele descurajează hoţii. Iar dacă pierdeţi cheia, nu faceţi o copie, schimbaţi butucul cu totul noteaza stirileprotv.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: dispozitive, hoti, spargatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici