Nutriţionistul arădean Dan Merişca: „spanacul nu trebuie combinat cu smântâna, laptele, ou”

merisca

Nutriţionistul arădean, Dan Merişca, ne vorbeşte despre modul în care poate fi consumat spanacul.  Uşor de preparat, dar şi gustos, spanacul este de neînlocuit în această perioadă a anului în care organismul are mare nevoie de revigorare. Nutriţionistul arădean Dan Merişca sune că spanacul este plin de vitamine şi are rolul de a elimina toxinele din organism.

“Romanii foloseau spanacul ca aperitiv, îl consumau opărit sau în salate, uşor stropit cu ulei de măsline şi otet din fructe (balsamic) pentru a beneficia de «oferta maximă» în fier, vitaminele B1, B2, B6, B9, precum şi de o substanţă specifică întâlnită doar în spanac în cantităţi generoase numită spinacină”, spune medicul arădean.

Şi în zilele noastre, popoarele latine folosesc spanacul sub această formă pentru beneficiile oferite. Este un veritabil revigorant pentru stările de oboseală şi epuizare, stimulează secreţia pancreatică şi este un puternic anticancerigen.

 

Cum îl preparăm corect

Spanacul se poate consuma în două moduri pentru a fi eficient, spune Dan Merişca. “O posibilitate ar fi aceea de a-l consuma crud – în salate. Ne oferă cantitatea maximă de substanţe nutritive, şi nu sunt deloc puţine. O a doua variantă ar fi spanacul fiert (opărit) – în apă fiartă şi puţin sărată – servit pe post de garnitură”, explică Dan Merişca.

 

Nutriţionistul arădean spune că este important să evităm combinarea spanacului cu alte ingrediente cum ar fi smântâna, laptele, oul, pentru a putea beneficia de o cură serioasă de detoxifiere. “Preparat greşit, în mod tradiţional, spanacul îşi pierde din calităţi deoarece smântana, laptele sau oul îi taie din calităţile amintite”, mai completează Dan Merişca.

  Suntem ÎNDOPAȚI cu Smiley, Delia, Carla’s Dreams, Andra - Peste 700 DE DIFUZĂRI pe săptămână la RADIO: Oameni lipsiți de cultură muzicală alterează gustul publicului pentru frumos

 

De asemenea, folosirea făinii la îngroşarea sosului sau la preparea rântaşului nu este una recomandată, atunci când vorbim despre folosirea spanacului pentru toate vitaminele şi substanţele folositoare.

Categorie: arad
Tags: combinat, Dan merisca, lapte, ou, spanac, stiir arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici