OSCAR 2016. Spotlight, Oscar pentru cel mai bun film. Leonardo DiCaprio, recompensat pentru rolul din The Revenant. Mad Max: Fury Road, câştigător la şase categorii. Son of Saul, cel mai bun film străin

leonardo dicaprio the revenant oscar nomination

OSCAR 2016. Pelicula Spotlight a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. Leonardo DiCaprio a plecat acasă cu statueta pentru rolul principal din The Revenant. Cel mai bun regizor a fost desemnat Alejandro Inarritu, omul din spatele The Revenant. Mad Max: Fury Road a ieşit câştigător la şase categorii, în timp ce Son of Saul a fost ales cel mai bun film străin.

OSCAR 2016. Cel mai bun film: SPOTLIGHT

“The Big Short”, de Adam McKay, “Bridge of Spies”, de Steven Spielberg, “Brooklyn”, de John Crowley, “Mad Max: Fury Road”, de George Miller, “The Martian”, de Ridley Scott, “The Revenant”, de Alejandro González Iñárritu, “Room”, de Lenny Abrahamson, şi “Spotlight”, de Tom McCarthy.

OSCAR 2016. Cel mai bun actor în rol principal: LEONARDO DICAPRIO, THE REVENANT

Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender şi Eddie Redmayne au fost nominalizaţi, joi, la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pe 2016, potrivit site-ului oficial al Academiei de film americane.

OSCAR 2016. Cea mai bună actriţă în rol principal: BRIE LARSON, ROOM

Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling şi Saoirse Ronan au fost nominalizate la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar, la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal”, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Cate Blanchett a fost nominalizată pentru rolul din “Carol”, Brie Larson, pentru “Room”, Jennifer Lawrence, pentru “Joy”, Charlotte Rampling, pentru “45 Years”, iar Saoirse Ronan, pentru “Brooklyn”.

OSCAR 2016. Cel mai bun regizor: ALEJANDRO G. INARRITU, THE REVENANT

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost nominalizat pentru regia filmului “The Revenant”, Adam McKay pentru “The Big Short”, George Miller pentru “Mad Max: Fury Road”, Lenny Abrahanmson pentru “Room”, iar Tom McCarthy pentru “Spotlight”.

OSCAR 2016. Cel mai bun cântec original: JIMMY NAPES şi SAM SMITH, WRITINGS ON THE WALL, SPECTRE

“Earned It” din “Fifty Shades of Grey”, “Manta Ray” din “Racing Extinction”, “Simple Song #3” din “Youth”, “Til It Happens To You” din “The Hunting Ground”, “Writing’s On The Wall” din “Spectre”

OSCAR 2016. Cea mai bună coloană sonoră: ENNIO MORRICONE, THE HATEFUL EIGHT

“Bridge of Spies”, “Carol”, “The Hateful Eight”, “Sicario”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun film străin: SON OF SAUL

“Embrace of the Serpent” (Columbia), “Mustang” (Franţa), “Son of Saul” (Ungaria), “Theeb” (Iordania), “A War” (Danemarca)

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj: STUTTERER

“Ave Maria”, de Basil Khalil şi Eric Dupont, “Day One”, de Henry Hughes, “Everything Will Be Okay (Alles Wird Gut)”, de Patrick Vollrath, “Shok”, de Jamie Donoughue, “Stutterer”, de Benjamin Cleary şi Serena Armitage

OSCAR 2016. Cel mai bun film documentar: AMY

“Amy”, “Cartel Land”, “The Look of Silence”, “What Happened, Miss Simone?”, “Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom”

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj documentar: A GIRL IN THE RIVER: THE PRICE OF FORGIVENESS

“Body Team 12”, “Chau, Beyond the Lines”, “Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah”, “A Girl in the River: The Price of Forgiveness”, “Last Day of Freedom”.

OSCAR 2016. Cel mai bun actor în rol secundar: MARK RYLANCE, BRIDGE OF SPIES

Christian Bale (“The Big Short”), Tom Hardy (“The Revenant”), Mark Ruffalo (“Spotlight”), Mark Rylance (“The Bridge of Spies”), Sylvester Stallone (“Creed”)

OSCAR 2016. Cel mai bun film de animaţie: INSIDE OUT

“Anomalisa”, “Boy and the World”, “Inside Out”, “Shaun the Sheep Movie”, “When Marnie Was There”

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: BEAR STORY

“Bear Story” (Gabriel Osorio şi Pato Escala), “Prologue” (Richard Williams şi Imogen Sutton), “Sanjay’s Super Team” (Sanjay Patel şi Nicole Grindle), “We Can’t Live Without Cosmos” (Konstantin Bronzit), “World of Tomorrow” (Don Hertzfeldt)

OSCAR 2016. Cele mai bune efecte vizuale: EX MACHINA

“Ex Machina”, “Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun mixaj de sunet: MAD MAX: FURY ROAD

“Bridge of Spies”, “Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun montaj de sunet: MAD MAX: FURY ROAD

“Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Sicario”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun montaj: MAD MAX: FURY ROAD

“The Big Short”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”, “Spotlight”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cea mai bună imagine: THE REVENANT

“Carol”, “The Hateful Eight”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”, “Sicario”

OSCAR 2016. Cel mai bun machiaj şi coafură: MAD MAX: FURY ROAD

OSCAR 2016. Cea mai bună scenografie: MAD MAX: FURY ROAD

OSCAR 2016. Cele mai bune costume: MAD MAX: FURY ROAD

“Carol”, “Cinderella”, “The Danish Girl”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”

OSCAR 2016. Cea mai bună actriţă în rol secundar: ALICIA VIKANDER, THE DANISH GIRL

Jennifer Jason Leigh (“The Hateful Eight”), Rooney Mara (“Carol”), Rachel McAdams (“Spotlight”), Alicia Vikander (“The Danish Girl”), Kate Winslet (“Steve Jobs”)

OSCAR 2016. Cel mai bun scenariu adaptat: THE BIG SHORT

OSCAR 2016. Cel mai bun scenariu original: SPOTLIGHT

OSCAR 2016. Gala a început la ora 03.30. Gazda Chris Rock şi-a început prezentarea cu glume despre lipsa diversităţii rasiale la premiile Oscar.

OSCAR 2016. A sosit şi Leonardo DiCaprio, principalul favorit pentru statueta Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Starul din „The Revenant” a mărturisit că s-a simţit „binecuvântat” să joace în filmul lui Alejandro Innaritu.

OSCAR 2016. A sosit la Dolby Theatre şi celebrul Sylvester Stallone, alături de soţia sa. Actorul este nominalizat la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar pentru apariţia din „Creed”. Au trecut aproape 30 de ani de când Stallone a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru „Rocky” şi cel mai bun scenariu (1976).

OSCAR 2016. Ora 02:00. Starurile au început să sosească pe covorul roşu de la Dolby Theatre. Printre acestea, Brie Larson din „Room” şi Eddie Redmayne din „Danish Girl”. Julianne Moore, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2015, pentru rolul din „Still Alice”, a sosit, de asemenea, la gala Oscarurilor. Şi Cate Blanchett, nominalizată pentru „Carol” (rol principal), a vorbit despre producţia peliculei în care joacă alături de Rooney Mara (rol secundar), nominalizată la rândul ei la statueta de aur.

OSCAR 2016. Regizorul Cătălin Mitulescu crede că la ediţia din acest an a premiilor Oscar este favorit Alejandro Gonzalez Inarritu, cu pelicula “The Revenant”, în care protagonist este Leonardo DiCaprio.

“Filmul rezistă, e o performanţă şi e foarte uman. Sigur că Inarritu are curaj şi merge la limita credibilului de fiecare dată, dar tocmai despre asta e vorba, să forţezi limitele. Rămâne un film de autor, dar este şi un film foarte deschis, foarte comercial să-i spun aşa şi mi se pare o mare performanţă pentru ‘The Revenant'”, spune Cătălin Mitulescu.

Mitulescu vorbeşte şi despre performanţa lui Leonardo DiCaprio din această peliculă şi care i-ar putea aduce primul Oscar din carieră. “Sunt mulţi actori buni care au luat Oscarul mai târziu şi regizorii foarte buni care au luat Oscarul târziu, cum este Scorsese. Leonardo DiCaprio se chinuie mult în film şi e normal că presa a speculat, dar e o performanţă pentru el. El de când a debutat este zeu aşa, are un fel de a fi pe ecran, care sigur că îi atenuează din firesc, din umanitate. E foarte puternic pe ecran şi e foarte magic, prin prezenţa lui, prin tot ce face, şi probabil asta i se şi reproşează, că e tot timpul DiCaprio în roluri şi e mai puţin personaj. Dar astea sunt limitele lui şi mi se parte că în filmul ‘The Revenant’ şi le-a depăşit cumva. Adică s-a dus cu totul în rol şi s-a potrivit foarte bine în lupta asta de a fi viu, chiar când părea mort demult. Şi asta e mare lucru”, a mai spus Mitulescu.

Despre Leonardo DiCaprio, care este nominalizat anul acesta la categoria “cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru “The Revenant”, şi ar putea să primească acest trofeu pentru prima dată în carieră, regizorul Cristi Puiu spune că este un actor foarte bun.

“L-am văzut în alte filme, nu în cel de anul acesta. Mi se pare că e un actor bun, nu e doar un bărbat frumuşel aşa, după care să suspine fetele, nu e doar atât, nu este un fel de ştiu eu Marilyn Monroe sau Elizabeth Tayler la masculin, chiar este un actor foarte bun fără discuţie”, spune Puiu.

În ceea ce priveşte pelicula “Fiul lui Saul”, cu actorul român de origine maghiară Levente Molnar, care este nominalizată la categoria “cel mai bun film străin”, Cătălin Mitulescu spune că este o poveste puternică.

“E un film bun, singur e foarte particular, are o formulă de a povesti foarte puternică, foarte cinematografică (…) (László Nemes, n.r.) este un autor care şi-a asumat un discurs, în contextul ăsta al Holocaustului e greu să faci ceva totuşi foarte nou sau ceva surprinzător, dar el mi se pare că a reuşit. Cred că are şanse reale filmul”, a mai spus Mitulescu.

Cătălin Mitulescu spune că nu îşi pune problema şi nici nu are rost să discutăm cât de puternică este industria americană de film şi modul în care funcţionează aceasta. “Nu-mi pun problema dacă unii meritau sau nu meritau (să ia Oscarul, n.r.). Sigur că poate să îţi placă un film mai mult, altul mai puţin, dar trebuie să înţelegi mecanismul. Acolo sunt membrii Academiei, ei au nişte reguli după care sunt admişi în Academie şi ei votează pur şi simplu”, a mai spus Mitulescu.

Andi Vasluianu: „Habar n-am dacă o să câştige DiCaprio. Nu m-a dat cineva aşa pe spate”

La rândul său, actorul Andi Vasluianu spune că aşteaptă să vadă show-ul pregătit de organizatorii ediţiei din acest an a galei premiilor Oscar. “Tot timpul mi-a plăcut show-ul pe care ei îl fac, am fost fascinat de cum au ştiut să facă spectacol”, spune Andi Vasluianu, care precizează însă că nu are favoriţi.

“Habar n-am dacă o să câştige DiCaprio. Am văzut ‘The Revenant’ şi am văzut în mare parte ce e nominalizat, dar nu m-a dat cineva aşa pe spate, să zic că i-aş da toate Oscarurile. Mie îmi place foarte mult Michael Fassbender, mi se pare un super actor, e foarte bun, dar nu mi-a prea plăcut filmul (“Steve Jobs”, n.r.)”, spune Andi Vasluianu.

  Oscar: Recorduri după anunțarea nominalizărilor din 2016

Pe de altă parte, Andi Vasluianu spune că premiile Oscar sunt influenţate foarte mult de gusturile celor care votează, la fel cum se întâmplă şi cu premiilor Gopo, acordate în cinematografia românească.

“Ţine foarte mult de gusturi, poate că mai mulţi îl plac pe unul, mai mulţi pe celălalt. Dar în meseria noastră, în actorie, în regie, în scenaristică, e o chestie extrem de subiectivă. Sunt filme foarte bune care n-au luat niciodată niciun Oscar şi de asta eu am o problemă cu premiile în general, oricare ar fi ele. Evident că te bucuri, eşti măgulit, creşte atenţia publicului către tine, dar nu prea dau eu mare importanţă premiilor, pentru că îmi dau seama că sunt foarte mulţi actori extrem de buni, ca şi regizori, care nu au nevoie de niciun premiu. Ei fac meseria asta de plăcere şi din pasiune”, mai spune Vasluianu.

Cristi Puiu nu vede cu ochi buni competiţia în cinema: Fiecare îşi apără teritoriul lui mic şi îşi avansează favoriţii

Regizorul Cristi Puiu spune că nu este la curent cu nominalizaţii de la ediţia din acest an a premiilor Oscar, care din punctul său este “o competiţie locală, americană”, în care fiecare “îşi apără teritoriul lui mic”.

“Deja dacă este o competiţie, asta pune nişte probleme. Nu cred că ar putea exista competiţie în cinema, în artă în general. Mi se par foarte discutabile competiţiile astea. Cine sunt oamenii care acordă premiile, cine sunt cei care evaluează? Membrii Academiei americane votează. Ei vin din fel de fel de branşe, foarte puţini dintre ei în realitate ştiu despre ce vorbesc, atunci când vorbesc despre cinema. Este un lucru foarte bine cunoscut în lumea asta a filmului (…) Operatorii tind în general să se uite la imaginea filmelor, sunetiştii la sunet, actorii la actori, scenografii la scenografie. Fiecare îşi apără teritoriul lui mic şi îşi avansează favoriţii, favoriţi care nu sunt aleşi după criterii care ţin de cinema, ci ţin de supravieţuire în interiorul lumii filmului”, spune Cristi Puiu.

Deşi afirmă că nu l-a interesat niciodată Oscarul, Cristi Puiu mărturiseşte că la începutul carierei sale a fost interesat de premiile din marile festivaluri. “Nu m-a interesat niciodată Oscarul, nu m-a înţepat acest ţântar, nu m-a atins această insectă. Nu mă intresează Oscarul, nici Palme d’Or-ul, nici Ursul de Aur. (…) Mi se pare că da, e mişto pentru o vârstă, pentru spectatori, pentru public. Se discută despre chestia asta. A meritat, n-a meritat? Dar oamenii se raportează la cinema şi în special la cinema-ul american aşa cum se raportează la fotbal sau la alte competiţii, la Jocurile Olimpice. (…) Pentru mine asta este cu totul şi cu totul greşit. Mi se pare că este o sminteală şi o prosteală, dar dincolo de asta cred că în cursa pentru Oscar există şi filme importante şi au existat întotdeauna, dar nu premiul ca atare reprezintă ceva”, spune Cristi Puiu.

Puiu consideră însă că şi în România sunt o mulţime de actori „care ar merita Oscarul, dar nu ajung acolo”. “Şi nu aşa de o manieră generală, ci pentru performanţe precise, specifice, în filme identificabile”, spune Cristi Puiu, dând-o exemplu pe actriţa Luminiţa Gheorghiu şi pe actorul Victor Rebengiuc.

Spre deosebire de Cristi Puiu, actriţa Luminiţa Gheorghiu spune că Oscarurile sunt „un lucru excepţional”. “La Oscar cred că râvneşte toată lumea. Toată lumea visează la Oscar. Nu cred că e cineva care zice ‘Nu mă interesează’. Eu îmi doream Oscarul de când aveam 15 ani, nici nu dădusem la facultate. Este o recunoaştere supremă şi atunci e ca şi cum ai fi Nadia Comăneci şi ai lua nota 10. Cam aşa ar fi. Este un lucru foarte important pentru un actor. Mă îndoiesc că este un actor care să nu viseze la un Oscar”, spune Luminiţa Gheorghiu.

OSCAR 2016. Pe locul al treilea în topul peliculelor care au obţinut în acest an cele mai multe nominalizări la Oscar se află lungmetrajul “The Martian”, de Ridley Scott, care va concura la şapte categorii de premii.

Filmele “Carol”, de Todd Haynes, şi “Spotlight”, de Tom McCarthy, au primit fiecare şase nominalizări.

Academia de film americană a decis ca în acest an să nominalizeze opt lungmetraje la categoria cel mai bun film.

Totodată, lungmetrajul maghiar “Son of Saul”, în regia lui László Nemes şi cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate într-o conferinţă de presă, organizată la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles. Conferinţa a fost difuzată în direct pe site-ul Academiei de film americane, instituţia care decernează premiile Oscar.

Nominalizările au fost anunţate, live, în două părţi. Regizorii Guillermo del Toro şi Ang Lee au anunţat primul grup de nominalizări din totalul de 24 de categorii, iar actorul John Krasinski şi Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei de film americane, au anunţat al doilea set de nominalizări.

La sfârşitul lunii noiembrie, premiile Oscar onorifice au fost acordate regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds.

LISTA COMPLETĂ a nominalizărilor la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar:

OSCAR 2016. Cel mai bun film

“The Big Short”, de Adam McKay, “Bridge of Spies”, de Steven Spielberg, “Brooklyn”, de John Crowley, “Mad Max: Fury Road”, de George Miller, “The Martian”, de Ridley Scott, “The Revenant”, de Alejandro González Iñárritu, “Room”, de Lenny Abrahamson, şi “Spotlight”, de Tom McCarthy.

OSCAR 2016. Cel mai bun actor într-un rol principal

Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender şi Eddie Redmayne au fost nominalizaţi, joi, la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pe 2016, potrivit site-ului oficial al Academiei de film americane.

Bryan Cranston a fost nominalizat pentru rolul interpretat în filmul “Trumbo”, Matt Damon, pentru interpretarea din “The Martian”, Leonardo DiCaprio, pentru “The Revenant”, Michael Fassbender, pentru “Steve Jobs”, iar Eddie Redmayne, pentru “The Danish Girl”.

OSCAR 2016. Cel mai bun regizor

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost nominalizat pentru regia filmului “The Revenant”, Adam McKay pentru “The Big Short”, George Miller pentru “Mad Max: Fury Road”, Lenny Abrahanmson pentru “Room”, iar Tom McCarthy pentru “Spotlight”.

OSCAR 2016. Cea mai bună actriţă într-un rol principal

Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling şi Saoirse Ronan au fost nominalizate la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar, la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal”, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Cate Blanchett a fost nominalizată pentru rolul din “Carol”, Brie Larson, pentru “Room”, Jennifer Lawrence, pentru “Joy”, Charlotte Rampling, pentru “45 Years”, iar Saoirse Ronan, pentru “Brooklyn”.

OSCAR 2016. Cel mai bun actor în rol secundar

Christian Bale (“The Big Short”), Tom Hardy (“The Revenant”), Mark Ruffalo (“Spotlight”), Mark Rylance (“The Bridge of Spies”), Sylvester Stallone (“Creed”)

OSCAR 2016. Cea mai bună actriţă în rol secundar

Jennifer Jason Leigh (“The Hateful Eight”), Rooney Mara (“Carol”), Rachel McAdams (“Spotlight”), Alicia Vikander (“The Danish Girl”), Kate Winslet (“Steve Jobs”)

OSCAR 2016. Cel mai bun film străin

“Embrace of the Serpent” (Columbia), “Mustang” (Franţa), “Son of Saul” (Ungaria), “Theeb” (Iordania), “A War” (Danemarca)

OSCAR 2016. Cel mai bun lungmetraj de animaţie

“Anomalisa”, “Boy and the World”, “Inside Out”, “Shaun the Sheep Movie”, “When Marnie Was There”

OSCAR 2016. Cea mai bună regie artistică

“Bridge of Spies”, “The Danish Girl”, “Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”

OSCAR 2016. Cel mai bun scenariu adaptat

“The Big Short” (Charles Randolph şi Adam McKay), “Brooklyn” (Nick Hornby), “Carol” (Phyllis Nagy), “The Martian” (Drew Goddard) şi “Room” (Emma Donoghue)

OSCAR 2016. Cel mai bun scenariu original

“Bridge of Spies” (Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coen), “Ex Machina” (Alex Garland), “Inside Out” (Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley), “Spotlight” (Josh Singer şi Tom McCarthy), “Straight Outta Compton” (Jonathan Herman şi Andrea Berloff)

OSCAR 2016. Cea mai bună imagine

“Carol”, “The Hateful Eight”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”, “Sicario”

OSCAR 2016. Cel mai bun montaj

“The Big Short”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”, “Spotlight”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cea mai bună coloană sonoră

“Bridge of Spies”, “Carol”, “The Hateful Eight”, “Sicario”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun cântec

“Earned It” din “Fifty Shades of Grey”, “Manta Ray” din “Racing Extinction”, “Simple Song #3” din “Youth”, “Til It Happens To You” din “The Hunting Ground”, “Writing’s On The Wall” din “Spectre”

OSCAR 2016. Cel mai bun montaj de sunet

“Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Sicario”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cel mai bun mixaj de sunet

“Bridge of Spies”, “Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cele mai bune efecte vizuale

“Ex Machina”, “Mad Max: Fury Road”, “The Martian”, “The Revenant”, “Star Wars: The Force Awakens”

OSCAR 2016. Cele mai bune costume

“Carol”, “Cinderella”, “The Danish Girl”, “Mad Max: Fury Road”, “The Revenant”

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj animat

“Bear Story” (Gabriel Osorio şi Pato Escala), “Prologue” (Richard Williams şi Imogen Sutton), “Sanjay’s Super Team” (Sanjay Patel şi Nicole Grindle), “We Can’t Live Without Cosmos” (Konstantin Bronzit), “World of Tomorrow” (Don Hertzfeldt)

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune

“Ave Maria”, de Basil Khalil şi Eric Dupont, “Day One”, de Henry Hughes, “Everything Will Be Okay (Alles Wird Gut)”, de Patrick Vollrath, “Shok”, de Jamie Donoughue, “Stutterer”, de Benjamin Cleary şi Serena Armitage

OSCAR 2016. Cel mai bun lungmetraj documentar

“Amy”, “Cartel Land”, “The Look of Silence”, “What Happened, Miss Simone?”, “Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom”

OSCAR 2016. Cel mai bun scurtmetraj documentar

“Body Team 12”, “Chau, Beyond the Lines”, “Claude Lanzmann: Spectres of the Shoah”, “A Girl in the River: The Price of Forgiveness”, “Last Day of Freedom”.

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Sursa: www.digi24.ro / Foto: www.vanityfair.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici