Procurorii DIICOT bănuiesc că fima patronată de Ștefan Valentin Dragnea ar fi înregistrat în contabilitate o factură fictivă, iar fiscul ar fi încasat astfel mai puține taxe decât i s-ar fi cuvenit. Fostul și actualul director al fermei au fost aduși la București pentru audieri. Trebuie să explice dacă datele trecute în factură respectivă sunt sau nu reale – dar și cine a profitat de pe urmă afacerii. 200 de mii de euro ar fi valoarea trecută în contabilitate, iar anchetatorii trebuie să stabilească și traseul banilor.
Nu mai puțin de 12 firme unele de construcții altele de prelucrarea deșeurilor dar și de creșterea porcilor sunt suspectate că ar fi implicate într-un mecanism de evaziune fiscală. Împreună ar și păgubit bugetul statului cu peste 9 milioane de euro. Practic, susțin procurorii firmele ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive care ar fi diminuat pe deoparte obligațiile fiscale datorate pe de altă ar fi dus la deduceri nelegale de TVA.
Deocamdată, susțin procurorii, Dragnea jr. nu are nicio calitate în acest scandal de evaziune fiscală. Responsabilitatea oficială o are Liviu Dragne- acționarul minoritar, care este și administrator. Dragne a fost primul dintre suspecții reținuți de DIICOT.
Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa. Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a dat declaraţii în detaliu şi că “nu a fost în societate” la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013.
Potrivit aceleiaşi surse, Ilie Dragne nu a fost supus percheziţiilor şi nici nu a fost luată vreo măsură asiguratorie împotriva sa. Avocatul a mai spus că Ilie Dragne a dat declaraţii în detaliu şi că “nu a fost în societate” la momentul la care s-a făcut tranzacţia din 2013.
Fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Stefan Dragnea, a decis ca ferma Salcia din Teleorman, care se ocupa cu cresterea porcilor si pe care o controleaza de mai multi ani, sa aiba actiuni la purtator, si nu actiuni nominative, ca pana acum.
Anchetatorii spun că lucrează la un dosar în care se vorbește despre acuzații de evaziune fiscală, iar prejudiciul adus statului ar depăși 9 milioane de euro.
Joi, Parchetul General a anunţat oficial că efectuează 80 de percheziţii în Teleorman, Călăraşi, Dâmboviţa şi alte cinci judeţe într-un dosar de evaziune de 40 mil. lei. Sunt implicate firme de construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor.
Procurorii susţin că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidenţiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.
Ferman Salcia SA (fosta Romcip SA) a ajuns în controlul lui Valentin Ştefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) în 2014, când acesta a cumpărat 90% din firma.
În 2006 a primit un ajutor de la Uniunea Europeană în valoare de de 1,25 milioane de euro pentru modernizarea abatorului și a fabricii de carne. Iar cifra de afaceri este de aproape 3 miiloane și jumătate de lei noteaza stirileprotv.ro