Perle la simularea de la BAC: „Gheorghidiu era frustrat, nu se poate să iubeşti o târfă. Ce prost stă după fundul femeii?”

simulare bac istorie clasa a xii a

După rezultatele dezastruoase ale elevilor de gimnaziu care au susţinut simularea Evaluării Naţionale, profesorii se aşteaptă la rezultate foarte slabe şi la simularea Bacalaureatului. Tezele elevilor de la proba de Limba Română, pe care au susţinut-o luni, sunt pline de greşeli şi exprimări ce pot concura cu succes la titlul de „perle”.

”Adevărul” vă propune o selecţie de astfel de ”perle” culese de profesorii de limba română care au corectat lucrările elevilor. Pe lângă greşelile gramaticale, confuzii şi exprimări nefericite, elevii, la fel ca în anii trecuţi, au avut şi mesaje pentru corectori.

”E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume”. ”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor”.

”Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad câ cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share”.

”Cartea nu este promovată pe internet, aştia în fiecare an greşesc subiectele”.

”Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?”.

”În opinia mea romanul ,,Moromeţii’’ are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela”.

”Romanul Ion cuprinde 6 părţi adică 6 cărţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd”.

”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere”

”Stefan era student la Religie şi Ela la conservator, el voia să studieze şi medicina dar l-a luat războiul şi a trebuit să o lase în grija lui domnul x”.

”Dimensiunea temporală se referă la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O primă trăsătură a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expoziţiunea prezintă un apus de soare”.

”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor”.

”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”

”Roman psihologic, parcă e Ion, am învatat genul liric, sau drama Ion”.

”Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă”.

”Florica era o fată cam bună pentru Ion dar asta era înfometat după pământ, o scenă reprezentativă o constituie atunci când se culcă pe pământ şi se trezeşte să –l sărute”.

”Pe Florica o ardea în coceni iar pe Ana pe după sobă, bun băiat, destept, Ion se aseamană cu băieţii care stie ce vor de la o femeie, nu iubire”.

  Simulari BAC 2016 Elevii de clasele a XI-a si a XII-a sustin simularea examenelor de bacalaureat in luna martie

”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”.

”Sensul conotativ pentru cuvântul frunte este metafora”.

Tema este distractia poetului prin văzduh. Luna e întalnita în toate poeziile care le-am citit”.

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul”

”Eu baiat însămi vreau să spun ca nu prea ştiu despre legi, dar îmi plac când se dau . Mai potoleşte şi ei hoţia şi golănia din ţara asta”.

”Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente”.

”Am copiat subiectele să creadă mama că am scris mă plictiseam o ora şi juma pe aici”. ”Ion de Marin Preda este sugestiv”.

”Ultima noapte de război întaia zi de dragoste este încarcată de sentimentalism deoarece prezinta drama lui Stefan care o iubea mult pe Otilia.  Astfel, Călinescu împreuna cu G o manevreaza pe femeie să pună laba pe bani nu să traiasca cu gânduri filosofice, femeie smechera, cine mai ţine la literatură”.

”Sinonime pentru cuvintele: apune- se luminează; jertfelor-bijuterilor”.

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul”.

Subiectele

Elevii de clasa a XII-a, profil real, au primit la subiectul I o poezie de Adrian Maniu, intitulată „În seara asta”. Liceenii au avut de rezolvat nouă cerinţe referitoare la text.

La subiectul al II-lea, tinerii au fost nevoiţi să scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi. În ceea ce priveşte cel de-al treilea subiect primit de elevii de clasa a XII-a, ei au fost nevoiţi să redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte despre „particularităţile de construcţie a unui personal dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu”.

Şi cei de la Uman au primit la primul subiect o poezie la care au avut de rezolvat nouă cerinţe. La subiectul al II-lea au avut de redactat un text argumentativ despre rolul internetului în promovarea unei cărţi, iar la subiectul III au avut de făcut un eseu despre relaţia dintre două persoanje dintr-un roman psihologic sau unul al experienţei.

Simulare Bac 2016. Notele nu se trec în catalog

Notele obţinute nu se trec în catalo decât în situaţia în care elevul doreşte acest lucru. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Sursa: www.adevarul.ro / Foto: www.huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici