Peste 2.000 de ani de boală!

doctor banner

S-au strâns, toţi, în cursul anului calendaristic 2015. E vorba de concediile medicale plătite arădenilor prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Cetăţenii judeţului Arad au beneficiat, în cursul anului 2015, de nu mai puţin de 871.577 de zile de concediu medical! Adică 2.387 de ani de boală într-un singur an calendaristic! Pentru ce probleme? Majoritatea, pentru incapacitate de muncă: 598.058 de zile de concediu medical au fost acordate din acest motiv. Alte 208.261 de zile s-au acordat pentru sarcină şi lăuzie, 25.514 zile pentru îngrijire copil bolnav, 39.652 zile pentru risc maternal şi 92 zile pentru prevenirea îmbolnăvirii.

„În cursul anului 2015, la Casa de Asigurări de Sănătate Arad au fost transmise de către angajatori un număr de 8.590 cereri pentru rambursarea indemnizaţiei de concedii medicale, reprezentând un număr de 152.150 certificate de concedii medicale, care însumează 871.577 zile de prestaţii suportate din Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate. Suma plătită în anul 2015 pentru concedii medicale din FNUASS este de 27.960.000 lei” – precizează Bianca Găicean, director în cadrul CAS Arad.

Cele mai multe concedii medicale înregistrate la CAS Arad au fost în luna decembrie 2015: 16.224 certificate de concedii medicale, însumând 109.470 de zile prestaţii suportate din fondul asigurărilor de sănătate.

Au fost, însă, şi situaţii când CAS Arad a respins de la plată cererile de concediu medical. Şi nu puţine: 1.855, adică aproximativ 18% din totalul cererilor transmise de către angajatori. Potrivit directoarei CAS Arad, Bianca Găicean, principalele motive de respingere au fost: *erori la întocmirea certificatului medical la unitatea medicală (lipsa avizului medicului şef secţie pentru concedii pe perioade mai mari de 7 zile la externarea din spital; concedii acordate la externare pe perioadă de peste 21 de zile, cu cod de boală necorespunzător; lipsa avizului medicului expert de medicina muncii pentru perioade care depăşesc 90 de zile de concediu medical); *erori de calcul contabil; *erori în stabilirea codului de indemnizaţie necorelat cu codul de diagnostic; *sumele de recuperat transmise în Declaraţia 112 sunt diferite de cele din cererea depusa la CAS.

  De ce nu mai este Bucureștiul cel mai atractiv oraș al țării. Aradul in topul orașelor din România

 

 

 

Sursa: www.aradon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici