PREZENŢA LA VOT a europarlamentarilor români în PE în 2015: Adina Vălean (PNL) – 62,02%, Cristian Preda (independent) – 99,37%

04 parlamentul europen 19 guliver afp 11fb3f21c7 1

Europarlamentarul Adina Vălean are cea mai scăzută prezenţă la voturile din plenul Parlamentului European în 2015 – dintre membrii români ai PE- 62,02%, în timp ce pe primul loc într-un top al prezenţei la vot a eurodeputaţilor români se află eurodeputatul Cristian Preda, cu prezenţă de 99,37%.

Eurodeputatul independent Cristian Preda, membru al grupului Partidului Popular European (PPE), a avut cea mai mare prezenţă la voturile din PE, respectiv 99,37%, potrivit datelor de pe VoteWatch.eu.

Preda a luat cuvântul în plenul PE de 88 de ori, a colaborat în calitate de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă, a realizat alte trei rapoarte, precum şi două recomandări în calitate de raportor alternativ, potrivit datelor de pe site-ul Parlamentului European.

Cristian Preda a emis trei avize în calitate de raportor pentru aviz, un aviz în calitate de raportor alternativ pentru aviz, a făcut 117 propuneri de rezoluţie şi a formulat trei întrebări parlamentare.

Adina Vălean, membră PPE şi PNL, a fost prezentă în 2015 în proporţie de 62,02% la voturile din Parlamentul European, a emis un aviz privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor şi drepturilor conexe în societatea informaţională, a luat cuvântul în plen de 73 de ori şi a adresat cinci întrebări parlamentare.

Pe locul doi, în funcţie de prezenţa la vot, este Csaba Sogor, eurodeputat UDMR şi membru în PPE, cu 99,2% prezenţă în 2015. Csaba Sogor a emis un aviz referitor la fondurile structurale şi de investiţii europene şi buna guvernanţă economică, a luat cuvântul în plen de 107 ori, a făcut 48 de propuneri de rezoluţii, cinci declaraţii scrise şi a adresat zece întrebări parlamentare.

Liberalul Traian Ungureanu, membrul al PPE, a înregistrat în 2015 prezenţă la vot de 99,11%, a făcut trei rapoarte în calitate de raportor alternativ, un aviz în calitate de raportor pentru aviz şi a luat cuvântul în plen de 50 de ori.

Ungureanu a făcut 14 propuneri de rezoluţie şi a adresat 12 întrebări parlamentare.

Fostul preşedinte al PNL, Theodor Stolojan, a avut în 2015 prezenţă la vot de 97,86%. Eurodeputatul, membru al PPE, a făcut un raport referitor la raportul anual privind fiscalitatea, în calitate de raportor alternativ şi o declaraţie scrisă pe tema e-sănătăţii.

Theodor Stolojan a avut anul trecut 31 de luări de cuvânt în plenul PE şi a adresat o întrebare parlamentară pe tema implementării legii germane privind salariul minim.

Următorul în top este Daniel Buda, liberal şi membru al PPE, cu 97,81% prezenţă la vot în anul anterior. Buda a luat cuvântul în plen în 2015 de 321 de ori şi a adresat 371 de întrebări parlamentare.

De asemenea, Daniel Buda a formulat nouă propuneri de rezoluţie, două declaraţii scrise, a făcut un raport în calitate de raportor alternativ şi două avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz.

La polul opus, pe locul doi, în funcţie de prezenţa scăzută la vot, se află Dan Nica, prezent la 64,39% din voturile din plenul PE. Social-democratul Dan Nica, membru al Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a emis în 2015 un aviz, în calitate de raportor pentru aviz, referitor la oportunităţile de creştere ecologică pentru IMM-uri.

De asemenea, Nica a luat cuvântul în plen de 20 de ori, a făcut trei propuneri de rezoluţii, o declaraţie scrisă şi a adresat şapte întrebări parlamentare.

Eurodeputatul independent, membru al Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Mircea Diaconu, a fost prezent anul trecut la 69,72% din voturile din plenul PE.

  Băncile din România sunt în topul celor mai profitabile bănci europene. Indicatorul de rentabilitate, dublu faţă de media UE

Diaconu a luat cuvântul de două ori în plen, a făcut un raport despre o abordare integrată a patrimoniului cultural european, în calitate de raportor, şi un raport despre filmul european în era digitală, în calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Diaconu a făcut un aviz referitor la posibilitatea de a extinde protecţia indicaţiilor geografice ale Uniunii Europene la produsele neagricole şi unul referitor la recomandările Comisiei Europene privind negocierile pe marginea Parteneriatului transatlantic pentru comerţ şi investiţii (TTIP).

Diaconu a mai făcut două propuneri de rezoluţie, o declaraţie scrisă şi a adresat şase întrebări parlamentare în 2015.

Cristian Buşoi, cu prezenţă de 70,11% la voturile din plenul PE, a făcut un raport, în calitate de raportor, pe tema comerţului cu produse derivate din focă şi două rapoarte, în calitate de raportor alternativ, despre asigurarea de îngrijiri medicale mai sigure în Europa: îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi combaterea rezistenţei la antimicrobiene, respectiv aparatele consumatoare de combustibili gazoşi.

De asemenea, Buşoi a făcut cinci declaraţii scrise pe teme medicale, a adresat şapte întrebări parlamentare şi a luat cuvântul de 60 de ori în plenul PE.

Europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă, membră a S&D, a avut o prezentă la vot de 75,65% anul trecut. Dăncilă a făcut un raport, în calitate de raportor alternativ, referitor la carierele femeilor în mediul ştiinţific şi universitar şi “plafoanele de sticlă” întâlnite şi a emis patru avize.

Europarlamentarul a formulat 109 propuneri de rezoluţie, a luat cuvântul în plen de 157 de ori, a adresat 49 de întrebări parlamentare şi trei declaraţii scrise.

Soţia fostului premier Victor Ponta, Daciana Sârbu (PSD) a avut o prezenţă la vot de 85,92%, a făcut un raport, în calitate de raportor alternativ, pe tema clonării bovinelor, porcinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor crescute şi reproduse în scopuri agricole şi un aviz despre alimentele noi.

Social -democratul Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al PE şi membru al S&D, cu o prezenţă de 87,76% la vot, a făcut un raport, în calitate de raportor, despre situaţia militară strategică din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia, un raport pe teme de securitate şi afaceri externe europene, în calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Paşcu a formulat cinci propuneri de rezoluţie referitoare la situaţia Ucrainei, recunoaşterea statului palestinian, a adresat o întrebare parlamentară şi a luat cuvântul în plen de 107 ori.

Eurodeputatul independenet Renate Weber, a avut în 2015 o prezenţă la vot de 91,51% şi a făcut trei rapoarte, în calitate de raportor alternativ, despre microfinanţare, sănătate şi siguranţă la locul de muncă şi ocuparea forţei de muncă.

De asemenea, Weber a avut în 2015 patru avize în calitate de raportor alternativ pentru aviz, trei propuneri de rezoluţie, două declaraţii scrise, 11 întrebări parlamentare şi a luat cuvântul în plen de patru ori.

Monica Macovei, europarlamentar independent şi membră a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, a avut o prezenţă la vot de 92,85%, un raport, în calitate de raportor, referitor la instituirea Parchetului European, un raport un aviz, în calitate de raportor alternativ, referitor la combaterea fraudei.

Macovei a luat cuvântul în plen, în 2015, de 70 de ori, a formulat 51 de propuneri de rezoluţie şi a adresat 20 de întrebări parlamentare.

Europarlamentarul irlandez Brian Crowley a avut în 2015 prezenţă zero la vot, urmat de Jean-Marie Le Pen, fondatorul şi preşedintele onorific al Frontului Naţional Francez, mişcare de dreapta, cu prezenţă 33,54% şi de eurodeputatul bulgar Nikolay Barekov, prezent la 36,72% din voturi.

 

 

Sursa: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici