Proprietarul Lactate Brădet a demarat strângerea de capital social pentru noua companie Brădet Românesc

bradet lacrimi 2 0

Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, a demarat miercuri campania de strângere a capitalului social pentru noua companie pe care intenționează să o creeze – Brădet Românesc.

Campania, prin care Marius Badea intenționează să strângă cel puțin 10 milioane de lei, durează 60 de zile și se derulează pe platformasprijina.ro.

“Astăzi punem prima cărămidă la construcția companiei Brădet Românesc SA. Începem să strângem capitalul social. A sosit momentul să vedem cât de puternici suntem în fața celor care vor să îngroape tot ce este produs autentic românesc. După strângerea capitalului, pe durata a 60 de zile, înființăm societatea pe acțiuni și în funcție de banii subscriși decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Dacă reușim să construim o fabrică nouă, actuala fabrică va intra în circuitul agroturistic. Suntem amplasați într-o zonă de vis, o zonă de maximă relaxare la care toți acționarii vor avea acces gratuit după o regulă stabilită împreună”, scria, miercuri, Marius Badea pe pagina sa de Facebook.

Astfel, prin intermediul platformei sprijină.ro, cei interesați au trei posibilități de susținere și participare: subscriere pentru acțiuni ale noii companii, achiziționarea de bonuri valorice pentru cumpărături de produse “Lactate Brădet” (se poate achiziționa un număr nelimitat de bonuri valorice, capacitatea de producție actuală a fabricii fiind de 20.000 de litri de lapte pe zi) și contribuții personale.

Conform platformei sprijină.ro, până în prezent sunt 36 de contribuabili, sumele subscrise variind între 44 de lei și 1.050 de lei.

Proprietarii Lactate Brădet au anunțat săptămâna trecută că propun crearea unei companii de lactate la care să participe toți cetățenii care doresc, cu cât doresc, ei urmând să cedeze toate activele pe care le dețin.

Pe site-urile de socializare a început o campanie de susținere a firmei argeșene de lactate după ce ministrul Agriculturii a anunțat, pe 29 februarie, că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, iar autoritățile au dispus stoparea activității societății.

Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, a declarat, într-o conferință de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

“Am investit masiv (…) și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre (…) și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate, au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă”, a spus Badea.

  Un tânăr rănit în Colectiv a murit la Spitalul "Sf. Ioan", numărul celor decedaţi a ajuns la 59

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat, acum o săptămână, pentru AGERPRES, că laptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform și poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeș și Dolj sunt negative.

Miercuri, Institutul Cantacuzino a anunțat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic nu sunt identice cu cele găsite în brânza de Brădet și nici cu cele din carnea de pui.

“Am lucrat trei tulpini umane pe care le-am obținut noi de la trei pacienți copii (unul din Argeș, unul din Sibiu, unul din Bacău) pe care i-am diagnosticat cu infecție cu E-coli tip VTEC 026. În plus, s-au adăugat șase tulpini de E-coli 026 pe care colegii de la IISPV le-au izolat dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) și din carne de pui (patru tulpini). Tulpinile de la copii sunt diferite între ele și diferite de cele din brânză și carne. (…) Rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E-coli 026 izolate de la pacienți cu cele izolate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice”, a precizat institutul pe site-ul său.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat pe 25 februarie, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, și anume o tulpină de E-coli. În prezent, la spitalul “Marie Curie” sunt internați patru copii cu sindrom hemolitic-uremic.

Sursa: www.agerpres.ro / Foto: www.click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici