România a fost trasă pe sfoară de Banca Angliei. Pierderi uriașe pentru țară!

gbpusd softer on pessimistic bank of england inflation report
Proiectul de lege privind repatrierea rezervelor de aur pe care România le păstrează în Anglia a stârnit reacții efervescente în rândul clasei politice, dar și al societății. O notă internă din anul 2006 devoalează fapte obscure ale lui Mugur Isărescu. România a pierdut bani grei prin acea decizie.

Proiectul de lege privind repatrierea rezervelor de aur pe care România le păstrează în Anglia, inițiat de președintele PSD, Liviu Dragnea, și senatorul Șerban Nicolae, a stârnit reacții puternice în rândul clasei politice, dar și al societății.

Este vorba despre modificarea şi completarea Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României. Șerban Nicolae spune că acesta este un proiect pe care l-a gândit încă din 2015. România deține în Banca Angliei 63 de tone de aur. Potrivit proiectului, 95% din cantitatea aflată în Anglia va fi adusă în țară, informează Flux 24.

 Curtea de Conturi este instituția care ar trebui să verifice de ce Banca Naţională a României (BNR) nu încasează dobândă pentru aurul păstrat la Banca Angliei. Această afirmație a fost făcută chiar de către Lucian Isar, soțul senatorului PNL Alina Gorghiu.

„Printr-o notă internă din 2006, Isărescu (n.r. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu) a decis ca România să nu mai primească dobândă la aurul păstrat în străinătate. Înainte de 2006, România a primit dobândă la aurul păstrat în străinătate, iar după această dată celelalte bănci centrale din regiune raportează în documentele anuale dobânda primită la deţinerile de aur din străinătate.

Nota internă a BNR din 2006 se bazează pe o decizie luată de Isărescu în 2005, practic o pasă internă. Curtea de Conturi condusă de Văcăroiu (n.r. Nicolae Văcăroiu, fostul preşedinte al Curţii de Conturi) a evitat să controleze acest aspect din motive uşor de înţeles, Parlamentul nu cere explicaţii la prezentarea raportului de activitate BNR pentru că oricum Isărescu nu vine la comisiile din Parlament când este chemat, iar procurorii probabil au rude angajate în BNR (doar o ipoteză extremă, dar probabilă pentru inactivitate)., a precizat Isar pentru evz.ro

  Comisia Europeană a respins Planul REPowerEU al României, care prevedea investiții de 1,4 miliarde de euro. Marcel Boloș: Ne-au cerut informații suplimentare
Categorie: mandri.ro
Tags: aur, bank of england, isarescu, romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici