Un tânăr de 28 de ani a murit, duminică seara, după ce s-a prăbuşit de pe Cetatea Devei. Bărbatul se afla împreună cu iubita sa în incinta interioară a aşezării, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de peste patru metri.
O tragedie s-a petrecut, duminică seara, în Cetatea Devei. Florin G., un tânăr de 28 de ani, din municipiul Deva, a murit după ce s-a prăbuşit de pe zidul incintei interioare (I) a monumentului istoric. Din primele informaţii oferite de anchetatori, bărbatul se afla împreună cu prietena sa într-o zonă în care accesul turiştilor este interzis.
„Tânărul se afla împreună cu o prietenă, pentru a face fotografii pe cetate, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime de aproximativ patru metri. Tragedia s-a petrecut, din primele informaţii, într-o zonă interzisă pentru accesul public, din incinta cetăţii”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.
Conform documentelor din secolele trecute, cetatea Devei era compusă din trei incinte succesive, legate în spirală. Prima şi cea de-a doua incintă aveau forme ovoidale, iar cea de-a treia era reprezentată de un traseu semicircular. Pe latura sudică exista un palat datând, potrivit istoricilor, din secolul XIII, iar pe latura nordică o altă clădire supraetajată.
Sursă: Adevărul