Trecerea la ora de vară s-ar putea modifica. Parlamentul European cere o evaluare a regulilor

anBnJnc9NTgwJmhhc2g9MjQ3ZWQzMzg1YWY2Y2IwZDYzYTI4ZWM0NjZhMjYyMDM.thumb

Deputații europeni sunt preocupați de efectele asupra populației ale schimbării orei, în condițiile în care la 25 martie Uniunea Europeană ar urma să treacă la ora de vară.

În consecință, europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor, într-o rezoluţie adoptată joi în Parlamentul European la Strasbourg, informează legislativul european într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Iniţiative cetăţeneşti au arătat o anumită îngrijorare faţă de modificarea bianuală a orei, care marchează începutul şi sfârşitul perioadei de vară şi care are loc în prezent în ultimul weekend din martie şi, respectiv, octombrie. Numeroase studii nu au reuşit să tragă o concluzie clară, dar indică anumite efecte negative asupra sănătăţii umane, spun deputaţii. Ei cer Comisiei să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară şi, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

Directiva privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în 2001, stabileşte o dată şi o oră comune pentru începerea şi încheierea perioadei de vară în Uniunea Europeană, cu scopul de a ajuta funcţionarea efectivă a pieţei interne.

Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a adoptat ora de vară în 1932 noteaza digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici