Un arădean va pleca în Belgia să gătească în cadrul unui restaurant din Knokke-Heist, o zonă turistică la Marea Nordului. Acolo va sta un an şi va prepara în special fructe de mare, dar şi alte preparate din bucătăria internaţională. În Belgia, arădeanul va câştiga în jur de 4.000 de euro pe lună.
Aste vorba despre artistul bucătar arădean Nelu Igreţ care găteşte profesionist de patru decenii, iar meseria l-a condus de lungul timpului pe aproape întreg cuprinsul planetei.
În anii ’70 acesta şi-a descoperit pasiunea pentru gătit, când s-a angajat la Hotel Astoria din Arad.
„Am stat foarte puţin acolo, deoarece am luat drumul Litoralului. Acolo s-a infiripat amorul pentru bucătărie. Când a început exodul către Vest, m-am trezit în Italia, unde am făcut cunoştinţă cu o gastronomie sănătoasă care dăinuie de sute de ani şi care noua ne este necunoscută încă. Probabil câteva frânturi. Setea de a cunoaşte chichiţele bucătăriei rafinate m-a împins pe Coasta de Azur şi am început cu Nisa, apoi a venit Antibe, apoi Juan le Pin, apoi St.Tropez, Paris, Amsterdam, Saarburg, Casablanca, Tanger, Cairo, Alexandria, Corsica, Bucureşti, Predeal, Pergola din Arad”, spune Nelu Igreţ.
Nelu Igreţ este specializat în prepararea de peşte şi fructe de mare, dar spune el: „fără să neglijeze fragezimea cărnurilor, eleganţa mâncărurilor în care investesc suflet şi o simfonie de arome care te fac să crezi că din farfurie îţi vorbeşte marea”.