Nutriționistul arădean, Alexandra Olteanu, ne vorbește despre alimentele care trebuie consumate pentru a avea o vedere bună.
“Iubim morcovii şi celelalte alimente portocalii pentru betacarotenul pe care îl conţin. Betacarotenul se transformă în organism în provitamina A şi are efecte beneficii asupra ochilor, pielii şi a sistemului imunitar. Pe lângă morcovi, se recomandă ardeii, caisele, cartofii dulci, dovleacul, mango, papaya şi pepenele galben”, spune nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu.
Totuşi, pe lângă morcovi, mai putem consuma o serie de alte alimente care ne pot îmbunătăţi vederea.
Primele alimente care trebuie trecute pe listă sunt legumele cu frunze verzi.
“Legumele cu frunze verzi sunt bogate în luteină şi zeaxantină, care au rol protector asupra cristalinului, împiedicându-se astfel degenerescenţa maculară şi cataracta. Alt aliment bogat în luteină este gălbenuşul de ou. Acesta mai conţine şi zinc, un alt mineral care împiedică îmbătrânirea şi degenerescenţa maculară”, mai spune Alexandra Olteanu.
De asemenea, citricele şi fructele de pădure, alimente care abundă în vitamina C, un antioxidant puternic, care luptă împotriva radicalilor liberi.