Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.
La ora 11.40, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost urcat în maşina mortuară care a plecat, însoţită de membrii Casei Regale, la Sinaia unde va fi depus în Holul de onoare al Castelului Peleş.
La Aeroportul Henri Coandă sunt prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai familiei regale, reprezentanţi ai Preşedinţei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei şi ai Bisericii.
Între membrii familiei regale se află şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, care a sosit printre primii la Aeroportul Otopeni, alături de logodnica sa.
Clopotele bisericilor din toată ţara au fost trase atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.
După ceremonia religioasă de la Aeroportul Otopeni Regele va fi dus la Castelul Peleş, iar seara sicriul cu trupul neînsufletit va fi depus la Palatul Regal din Capitală, acolo unde românii îi vor putea aduce un ultim omagiu.
Bucureştiul se pregăteşte pentru cea mai importantă ceremonie din ultimii ani: funeraliile Regelui Mihai.
Peste tot în Capitală au fost arborate steaguri în bernă, iar pregătirile pentru desfăşurarea ceremoniilor s-au încheiat.
Sicriul cu trupul Regelui Mihai a ajuns, pe aeroportul Henri Coandă, adus de un avion militar.
De aici, Regele va fi dus la Castelul Peleş, iar seara sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Palatul Regal din Capitală, acolo unde românii îi vor putea aduce un ultim omagiu.
Fostul suveran al României a murit la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia.
Sâmbătă, 16 decembrie, ultimul nostru monarh va fi înmormântat la Curtea de Argeş.
Regele Mihai îşi va dormi somnul de veci alături de soţia sa, Regina Ana.